REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

Najlepszy broker forex w Warszawie?

# pedros

13.06.2017 08:47

Czy ktokolwiek ma w tym doświadczenie?
W jaki w ogóle sposób zweryfikować, który broker forex będzie najlepszy dla kogoś, kto dopiero zaczyna inwestować? I czy lokalizacja ma znaczenie?

# pawelr

14.06.2017 08:21

Nie wiem jaki jest najlepszy, napiszę ci u kogo działam i dlaczego akurat u niego.
Jestem w easyMarkets. Zdecydowało kilka kwestii. Mają faktycznie oddział w Warszawie, więc możesz się normalnie wybrać na spotkanie, ale i tak działasz przed swoim lapkiem. Zdecydowana większość brokerów działa w Polsce jedynie wirtualnie, nie prowadza biura. W przypadku tego brokera istotna była dla mnie też licencja cypryjska, bo z niej wynika fundusz gwarancyjny, o którym mało kto wie, bo mało kto, go ma. Pewnie, że są też pod nadzorem KNF, ale po prostu ta licencja cypryjska jest bardziej wymagająca.

# bomber

16.06.2017 14:08

Tzn. tak - w praktyce nie spotykasz się z brokerem brawie w ogóle, ale fakt, że ma oddział w Polsce moim zdaniem jest zdecydowanie korzystny. Ważniejsze jest jednak to, o czym pisze Paweł. Mało kto zdaje sobie sprawę z tych licencji, a przecież ten fundusz gwarancyjny ma ogromne znaczenie. Też działam na easyMarkets, byłem na jednym spotkaniu. Też wyszła z tego konkretna wiedza. U nich podoba mi się to, że każda osoba z którą rozmawiam, ma pojęcie o swojej robocie. Nie jest to byle pracownik siedzący na telefonie.

REKLAMA

# majkelsk

20.06.2017 08:19

Dokładnie tak. To, że broker będzie mieszkał w tym samym mieście co Wy, kompletnie nic nie daje - zapewniam Was. Bo może się wybierzesz na jedno, dwa spotkania i to wszystko. W tych czasach sprawy załatwia się przez maila, telefon, komunikator. Ludzie nie mają czasu na spotkania, bo są one głównie wizerunkowe. W przypadku brokerów największe znaczenie mają funkcje ograniczające ryzyko inwestowania, wpływające na bezpieczeństwo. Ale ja też patrzyłem na to, czy broker faktycznie ma w Polsce placówkę i polski support.

# kubesekielski

21.06.2017 08:46

Z punktu widzenia inwestora znaczenie ma wyłącznie jedna kwestia - bezpieczeństwo i sposoby na jego maksymalizację. Każdy kto działa na forex powie ci, że na starcie musisz mieć gwarantowany stop loss, musisz mieć gwarancję tego, że nie zejdziesz do ujemnego salda, no i stałe spready. Jeśli dany system tego nie ma to naprawdę szkoda twojego czasu, bo w praktyce szybko wyzerujesz konto, a nawet wejdziesz na debet. Czy coś takiego ma sens? Moim zdaniem absolutnie go nie ma!

# bamber

23.06.2017 08:56

Nie ma czegoś takiego jak rankingi brokerów. Brokerów można oceniać indywidualnie na podstawie oferowanych narzędzi. Tutaj można porównać ich parametry, kwestie związane z ograniczaniem ryzyka i to właśnie powinno mieć największe znaczenie. A inne elementy? Oddział? Nie jest decydujący, ale na pewno lepiej wybrać brokera działającego w Polsce nie tylko wirtualnie. No i warto rozmawiać z ludźmi, którzy na forex są po prostu od dawna.

REKLAMA

Bogdan8996

23.06.2017 11:14

Ja od kilku lat inwestuje w xm.com Myślę, że jak jesteś początkujący, to najlepiej będzie abyś zaczął od demo, możesz otworzyć je u kilku brokerów i zobaczyć gdzie będzie Ci najlepiej. Ja też tak zrobiłem, ale zostałem w xm. Platformę maja bardzo łatwą w obsłudze, pieniądze zawsze wypłacają, jeśli potrzebujesz pomocy to wystarczy, że do nich napiszesz, oddzwaniają bardzo szybko lub odpisują, w zależności co wolisz. Możesz też otworzyć sobie u nich konto handlowe i wpłacić najmniejszą kwotę, a masz wtedy dostęp do wszystkich darmowych webinarów, jest ich bardzo dużo. W ten sposób wybierzesz sobie najlepszą metodę do inwestowana na rynku. Ja mam 3 podstawowe: Price Action, Ichimoku, Fibonacci. Z doświadczenia powiem Ci jednak, że na początek najlepiej jest zacząć od demo, dopóki dobrze nie wypracujesz swojej metody inwestowania.
#pedros napisał(a) 13.06.2017 08:47
Czy ktokolwiek ma w tym doświadczenie?
W jaki w ogóle sposób zweryfikować, który broker forex będzie najlepszy dla kogoś, kto dopiero zaczyna inwestować? I czy lokalizacja ma znaczenie?

# bamber

26.06.2017 09:00

Webinary dopiero przy kasie? W easyMarkets masz je za darmo, przed wpłacaniem kasy. I masz też całą bazę wiedzy no i standardowo wersję demo, tak więc nie róbmy sensacji z byle czego...

# hosteks

27.06.2017 08:19

Webinary w easyMarkets masz za darmo i wcale nie musisz być ich klientem, tj. korzystać z systemu. Testowanie wszystkich usług brokera powinno być całkowicie darmowe. Jeśli ktoś wymaga od was, żebyście płacili za webinar, to naprawdę jest to pozbawione sensu. Są lepsze systemy, z darmową bazą wiedzy, lepszymi narzędziami i właśnie takimi tematami znacznie lepiej będzie się wam zainteresować. Pamiętajcie, że chodzi o wiedzę i konkrety.

REKLAMA

# MarcinFX

22.11.2017 08:58

W przypadku brokera miasto nie ma żadnego znaczenia. Bardziej istotna jest kwestia, żeby był to regulowany broker w Polsce (przez KNF), wtedy ma nadzór i można założyć, że będzie bardziej uczciwy. Omijałbym tych brokerów, którzy są na rynku krótko i są zarejestrowani w jakimś dziwnym miejscu, np. na Cyprze, bo tam regulacja jest - nazwijmy to - mniej "wnikliwa". Przejrzyj sobie jakieś porównania brokerów (najlepiej kilka różnych, ja polecam: http://www.najlepszybroker.pl). Z takich zaufanych, typowo Polskich brokerów, którzy są na rynku od wielu lat, masz np. http://www.najlepszybroker.pl/xtb/, albo http://www.najlepszybroker.pl/tms/.

# Kristennoob

22.11.2017 19:20

Nie polecam nikomu to syf najgorszy
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl