REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

Koncert

Andrzej Świtalski

14.12.2006 09:56

Cieszę się bardzo, że nowy Burmistrz wrócił do swojej tradycji sprzed lat organizowania koncertów wielkich wykonawców. Wczoraj miałem przyjemność uczestniczyć w koncercie Poznańskich Słowików prof. Stuligrosza. Wielkie przeżycie artystyczne i duchowe /to drugie szczególnie przy wprowadzeniach i komentarzach prof. Stuligrosza/.
Szkoda, że tak mało osób wzięło udział w tym wydarzeniu. Wynikało to przede wszystkim krótkiego czasu na organizację. Żałuję też, że nie było młodych radnych. Uwagi Profesora o służbie publicznej i współpracy wszystkich na rzecz mieszkańców powinny dotrzeć szczególnie do młodych kadr społeczników.
Następny koncert kolędowy /też bardzo atrakcyjni wykonawcy/ u Matki Bożej Pięknej Miłości w niedzielę.

# też Andrzej

14.12.2006 10:03

Co???? Gdzie była jakaś informacja o tym koncercie? Co to znaczy krótki czas? Rano wymyślił i wieczorem był koncert? Jeżeli tak sie zaczyna wydawac publiczne pieniądze, to jest to skandal. Chetnie bym poszedł, ale skąd mogłem wiedzieć, no chyba że to było dla krewnych i znajomych królika i urzędników na powitanie. Mieszkańcy jak zwykle są potrzebni tylko, żeby głosować.

# poinformowany

14.12.2006 10:14

Koncert był sfiannsowany wyłącznie ze środków sponsorów.
Skandalem jest takie pisanie bzdur bez wiedzy na ten temat.

REKLAMA

Andrzej Świtalski

14.12.2006 10:15

Też Andrzeju, jak wiesz nie jest to moja ulubiona opcja polityczna, ale lubię wydawać opinie rzetelne. Z tego, co wiem nie zostały wydane pieniądze społeczne tylko od sponsora. Koncert rzeczywiście mniej więcej tak jak napisałeś został zorganizowany, przy okazji występu Chóru w Sejmie. Źle działa "poczta pantoflowa" na Białołęce - to fakt, inna poczta nie mogła chyba zadziałać. Pozostaje wniosek, aby ten koncert, jak najszybciej powtórzyć - szczególnie ze względu na wiek Profesora Stuligrosza - osobiście jestem bardzo za. Urzędników też prawie nie było, ale Twoja opinia Andrzeju trochę za ostra, choć oburzenie rozumię.

Włodkowski B.

14.12.2006 14:53

Jako "młody radny" śpieszę z usprawiedliwieniem: nie sposób wszystkiego rzucić nawet dla Poznańskich Słowików...
Szkoda, że informacja o środowym koncercie pojawiła się we wtorek wieczorem. Białołęce wciąż potrzeba sprawnego przepływu informacji.
Miejmy nadzieję, że podobnych okazji będzie jeszcze wiele.

# też Andrzej

14.12.2006 15:47

jesli nie publiczne, to w takim razie pieniadze sponsora poszły w błoto, jeśli prawdą jest co pisze AŚ, ze widownie nie dopisała.

REKLAMA

# 123

14.12.2006 19:32

I znowu ktoś dał ... ciała !!!
Nie chodzi o pocztę pantoflową ale o normalną, szybką informację do mieszkańców.

# 7777777

14.12.2006 21:14

Kto miał poinformować ? Rajcowie byli zajęci zmianami na stołkach. Inni władni są zajęci drapaniem się po głowie co z nimi będzie.

Włodkowski B.

14.12.2006 22:53

Jako organizator podobnych imprez mogę zdradzić tajemnicę: za reklamę imprezy odpowiedzialny jest organizator.

REKLAMA

# la rive

15.12.2006 10:48

Organizatorem był nowu Burmistrz pan K. a frirma Vatelfall jedynie sponsorem . pozdrawiam

Matka_Sławka_z_Gdańska

15.12.2006 15:05

rowniez Andrzeju.
Dokladnie tak ! Zupelnie jakby na podstawie Matczynej interpretacji slow Jana Kaczmarka do znanej, lecz moze juz zapomnianej piosenki.
Posluchaj, jak rano wstal ...
i swiezutki ogolony,
czujac rzesko sie i zdrowo,
wlozyl cieple kalesony.
I koszulke flanelowa.
A tu ? Przyjemnosci same !
Oraz niespodzianek wiele !
Czyta o wystepach choru,
i ''Szczerbca'' i nowa ''Niedziele''.
I skraplają perfumkami !
Sekretarki. Ach drogi Wlodarzu,
to po to, aby kompostem
nie jechalo na korytarzu.
Za rada Jarka, sportowca
odbija ping-ponga czasami
Lecz moze tez grac w salonowca
z vickami i ministrantami !
Salonowiec sport to mily,
lecz zaplecze Szefa - tabu!
On ich może z catej sily,
a oni go ledwie i slabo...
Po obiedzie zlota cytra
gra przemila melodyjke.
Bierze zatem z szafy litra
i odbija miotla szyjke.
Potem Slowiki sprowadzic kaze,
albo zrobic spalarnie w Czajce,
i przekrzywi ladnie glowke,
ha, ha, ha... zebyscie wierzyli bajce !
Spisz Jedruniu ?. Spij. I nie Ci sie most przysni.

Andrzej Świtalski

15.12.2006 17:07

Nie przypuszczałem, że obudzę taką wenę twórczą w Narodzie.

REKLAMA

# nie rżnij głupa

15.12.2006 17:32

Świtalski, nie rżnij głupa. Jak chcesz się terz zapisać do PO to daruj sobie te przymilanki do Jacka. A idź k...a ukórz się, poprtzeraszaj, a może zostaniesz znowu przybocznym kontrolerem, ubekiem PO.

# anty "Ś"

15.12.2006 18:24

dobre i trafne!

Andrzej Świtalski

18.12.2006 09:42

Jeżeli dziś Rokita mówi, że polska polityka zagraniczna odnosi sukces - to oznacza, że przymila się PiSowi. Można i tak. Jednak sądzę, bez chęci podlizywania się komukolwiek, że będąc w opozycji, oprócz krytyki, trzeba również zauważać korzystne działania przeciwników politycznych. Polecam to również moim adwesarzom.

REKLAMA

# henio

18.12.2006 15:02

Korzystnie to by było, gdyby Kaznowski darowałby sobie te cyrki i przestał zaspokajac ambicje mecenasa sztuki, a wziął się za Czajkę. A nie potem ściemniał, że co prawda jest, ale zupełnie ekologiczna itd. Już to słuszę, i jeszscze Pelc będzie pieprzył, że to wszystko jego zasługa. Żałosny jest jak jego bzenadziejna gazetka. Badziewie.

# piotrek

18.12.2006 18:23

A ja zaprosiłbym na koncert do Białej sex pistols, doorsów, stonesów, a z naszych dr. hackenbush, ale fajosko by było, naturalnie, jak w życiu, a nie łola boga, a patom rżnięcie obywateli na czym się da...ha ha ha.
11 słuzyłem klechom, a dziś ich nienawidzę. bom przejrzał, dojrzał i nie aktoruję podczas sumki, jaki to jestem tata i mąż i siąsiad i polak qrwa jego mać. trza być sobą i dostosowywać swoje zachowanie i myślenie do rzeczywistości, a nie tak jak pis wychwalać pod niebiosy ojca rozprowadzającego, który eterem radiowym i tv zaklina staruszki i młodszych po to by być jednym z najbogatszych w pomrocznej i żeby prezydent żarł mu z ruki, ale syfilis, otwórzta głaza.
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA