Koncert
Andrzej Świtalski 14.12.2006 09:56 |
|
Cieszę się bardzo, że nowy Burmistrz wrócił do swojej tradycji sprzed lat organizowania koncertów wielkich wykonawców. Wczoraj miałem przyjemność uczestniczyć w koncercie Poznańskich Słowików prof. Stuligrosza. Wielkie przeżycie artystyczne i duchowe /to drugie szczególnie przy wprowadzeniach i komentarzach prof. Stuligrosza/.
Szkoda, że tak mało osób wzięło udział w tym wydarzeniu. Wynikało to przede wszystkim krótkiego czasu na organizację. Żałuję też, że nie było młodych radnych. Uwagi Profesora o służbie publicznej i współpracy wszystkich na rzecz mieszkańców powinny dotrzeć szczególnie do młodych kadr społeczników. Następny koncert kolędowy /też bardzo atrakcyjni wykonawcy/ u Matki Bożej Pięknej Miłości w niedzielę. |
# też Andrzej 14.12.2006 10:03 |
|
Co???? Gdzie była jakaś informacja o tym koncercie? Co to znaczy krótki czas? Rano wymyślił i wieczorem był koncert? Jeżeli tak sie zaczyna wydawac publiczne pieniądze, to jest to skandal. Chetnie bym poszedł, ale skąd mogłem wiedzieć, no chyba że to było dla krewnych i znajomych królika i urzędników na powitanie. Mieszkańcy jak zwykle są potrzebni tylko, żeby głosować.
|
# poinformowany 14.12.2006 10:14 |
|
Koncert był sfiannsowany wyłącznie ze środków sponsorów.
Skandalem jest takie pisanie bzdur bez wiedzy na ten temat. |
Andrzej Świtalski 14.12.2006 10:15 |
|
Też Andrzeju, jak wiesz nie jest to moja ulubiona opcja polityczna, ale lubię wydawać opinie rzetelne. Z tego, co wiem nie zostały wydane pieniądze społeczne tylko od sponsora. Koncert rzeczywiście mniej więcej tak jak napisałeś został zorganizowany, przy okazji występu Chóru w Sejmie. Źle działa "poczta pantoflowa" na Białołęce - to fakt, inna poczta nie mogła chyba zadziałać. Pozostaje wniosek, aby ten koncert, jak najszybciej powtórzyć - szczególnie ze względu na wiek Profesora Stuligrosza - osobiście jestem bardzo za. Urzędników też prawie nie było, ale Twoja opinia Andrzeju trochę za ostra, choć oburzenie rozumię.
|
Włodkowski B. 14.12.2006 14:53 |
|
Jako "młody radny" śpieszę z usprawiedliwieniem: nie sposób wszystkiego rzucić nawet dla Poznańskich Słowików...
Szkoda, że informacja o środowym koncercie pojawiła się we wtorek wieczorem. Białołęce wciąż potrzeba sprawnego przepływu informacji. Miejmy nadzieję, że podobnych okazji będzie jeszcze wiele. |
# też Andrzej 14.12.2006 15:47 |
|
jesli nie publiczne, to w takim razie pieniadze sponsora poszły w błoto, jeśli prawdą jest co pisze AŚ, ze widownie nie dopisała.
|
# 123 14.12.2006 19:32 |
|
I znowu ktoś dał ... ciała !!!
Nie chodzi o pocztę pantoflową ale o normalną, szybką informację do mieszkańców. |
# 7777777 14.12.2006 21:14 |
|
Kto miał poinformować ? Rajcowie byli zajęci zmianami na stołkach. Inni władni są zajęci drapaniem się po głowie co z nimi będzie.
|
Włodkowski B. 14.12.2006 22:53 |
|
Jako organizator podobnych imprez mogę zdradzić tajemnicę: za reklamę imprezy odpowiedzialny jest organizator.
|
# la rive 15.12.2006 10:48 |
|
Organizatorem był nowu Burmistrz pan K. a frirma Vatelfall jedynie sponsorem . pozdrawiam
|
Matka_Sławka_z_Gdańska 15.12.2006 15:05 |
|
rowniez Andrzeju.
Dokladnie tak ! Zupelnie jakby na podstawie Matczynej interpretacji slow Jana Kaczmarka do znanej, lecz moze juz zapomnianej piosenki. Posluchaj, jak rano wstal ... i swiezutki ogolony, czujac rzesko sie i zdrowo, wlozyl cieple kalesony. I koszulke flanelowa. A tu ? Przyjemnosci same ! Oraz niespodzianek wiele ! Czyta o wystepach choru, i ''Szczerbca'' i nowa ''Niedziele''. I skraplają perfumkami ! Sekretarki. Ach drogi Wlodarzu, to po to, aby kompostem nie jechalo na korytarzu. Za rada Jarka, sportowca odbija ping-ponga czasami Lecz moze tez grac w salonowca z vickami i ministrantami ! Salonowiec sport to mily, lecz zaplecze Szefa - tabu! On ich może z catej sily, a oni go ledwie i slabo... Po obiedzie zlota cytra gra przemila melodyjke. Bierze zatem z szafy litra i odbija miotla szyjke. Potem Slowiki sprowadzic kaze, albo zrobic spalarnie w Czajce, i przekrzywi ladnie glowke, ha, ha, ha... zebyscie wierzyli bajce ! Spisz Jedruniu ?. Spij. I nie Ci sie most przysni. |
Andrzej Świtalski 15.12.2006 17:07 |
|
Nie przypuszczałem, że obudzę taką wenę twórczą w Narodzie.
|
# nie rżnij głupa 15.12.2006 17:32 |
|
Świtalski, nie rżnij głupa. Jak chcesz się terz zapisać do PO to daruj sobie te przymilanki do Jacka. A idź k...a ukórz się, poprtzeraszaj, a może zostaniesz znowu przybocznym kontrolerem, ubekiem PO.
|
# anty "Ś" 15.12.2006 18:24 |
|
dobre i trafne!
|
Andrzej Świtalski 18.12.2006 09:42 |
|
Jeżeli dziś Rokita mówi, że polska polityka zagraniczna odnosi sukces - to oznacza, że przymila się PiSowi. Można i tak. Jednak sądzę, bez chęci podlizywania się komukolwiek, że będąc w opozycji, oprócz krytyki, trzeba również zauważać korzystne działania przeciwników politycznych. Polecam to również moim adwesarzom.
|
# henio 18.12.2006 15:02 |
|
Korzystnie to by było, gdyby Kaznowski darowałby sobie te cyrki i przestał zaspokajac ambicje mecenasa sztuki, a wziął się za Czajkę. A nie potem ściemniał, że co prawda jest, ale zupełnie ekologiczna itd. Już to słuszę, i jeszscze Pelc będzie pieprzył, że to wszystko jego zasługa. Żałosny jest jak jego bzenadziejna gazetka. Badziewie.
|
# piotrek 18.12.2006 18:23 |
|
A ja zaprosiłbym na koncert do Białej sex pistols, doorsów, stonesów, a z naszych dr. hackenbush, ale fajosko by było, naturalnie, jak w życiu, a nie łola boga, a patom rżnięcie obywateli na czym się da...ha ha ha.
11 słuzyłem klechom, a dziś ich nienawidzę. bom przejrzał, dojrzał i nie aktoruję podczas sumki, jaki to jestem tata i mąż i siąsiad i polak qrwa jego mać. trza być sobą i dostosowywać swoje zachowanie i myślenie do rzeczywistości, a nie tak jak pis wychwalać pod niebiosy ojca rozprowadzającego, który eterem radiowym i tv zaklina staruszki i młodszych po to by być jednym z najbogatszych w pomrocznej i żeby prezydent żarł mu z ruki, ale syfilis, otwórzta głaza. |
LINKI SPONSOROWANE