REKLAMA

san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 1san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 2san giovani ogolny 2021-09-29 nowy 0
Forum › Warszawa

REKLAMA

bielany wianki 2bielany wianki 0

Jak kupić dobry materac

# doria-materace

04.07.2016 00:53

Jeżeli Wasz kręgosłup jeszcze się nie zbuntował, to z pewnością zbuntuje. Sposób w jaki maltretujemy nasze gnaty w dzisiejszych czasach jest skandaliczny. Może czas pomyśleć, aby sobie nieco ulżyć i zadbać o siebie? Warto w tym momencie zastanowić się nad zakupem nowego materaca. Jeżeli nie wiesz, jak się do tego zabrać, to zapraszam na http://www.doria24.blogspot.com oraz po porady na http://www.doria24.pl/strefa-klienta/blog.
Będzie nam niezmiernie miło, jeżeli po podjęciu decyzji o konieczności zakupu materaca oraz łóżka, wpadniecie do nas na pogaduszki - pomożemy, podpowiemy - a być może się dogadamy, co do wymiaru bardziej materialnego tego spotkania.

# daria

16.11.2016 00:31

Tutaj http://heveamaterace.pl/marka/ można sobie poczytać o marce Hevea, która ma szeroki wybór różnorodnych materacy oraz właśnie o jej produktach. W ofercie znajdują się materace sprężynowe, lateksowe oraz piankowe.

# olikM

16.11.2016 08:31

No cóż mój kręgosłup niedawno się zbuntował ale już temu zaradziłam i zasięgnęłam takiej fachowej opinii, a raczej porady u producenta Meble Hot, wyszło na to, że poprzedni za który słono zapłaciłam pojedzie na wysypisko. Wspaniale mi dobrali i nareszcie rano wstaję jak normalny człowiek, a nie jak do tej pory jak połamana i z wiecznym bólem, najlepsze jest to, że kosztował mnie połowę starego. Jednak co fachowcy to fachowcy ilepiej się zawsze zapytać niż kupować samemu bo wydaje się, że drogie jest najlepsze.

REKLAMA

refleks chlodnictwo 2024-11-21 2refleks chlodnictwo 2024-11-21 0

# yaci

08.02.2017 15:03

Pojachać do sklepu i pooglądać, poleżeć

# Yaci

08.02.2017 15:04

Pojachać do sklepu i pooglądać, poleżeć. Jest taki salon z materacami Serene na Puławskiej 474/476, mają tam takie materac PerDormire, można sobie wybrać rozmiar czy stopień twardości. Generalnie w normalnej cenie spoko materace, na pewno na kilka ładnych lat. Cóż mogę powiedzieć mam jeden z nich i prawdziwie odpoczywam każdej nocy, a czasem w ciągniu dnia też.

margaretka

24.04.2017 09:58

Obecnie to chyba najlepsze są materace z pianki termoelastycznej, np. Viscotherapy. A przynajmniej ja sporo dobrego o nich słyszałam. Dokuczają mi ostatnio bóle kręgosłupa, a właśnie m.in. przy takich dolegliwościach polecane są tego typu materace.

REKLAMA

biedronka028 2

# Polan88

06.06.2017 13:50

Pojechać do stacjonarnego sklepu i posprawdzać. Osobiście polecam Natura Zone. Idealne materace dla kogoś, kogo np. bolą plecy i kark.

# maika

11.07.2017 16:09

Po pierwsze nie kupować najtańszych materacy. Ja ufam tylko polskim producentom materacy właśnie jak w agacie. Może i cena trochę wyższa, ale te materace są właśnie zdecydowanie lepszej jakości.

# olek655

24.11.2017 18:24

Osobiście to swój materac kupowałem internetowo w http://materacyk.pl i jak do tej pory sprawdza się bez zarzutu. Wybrałem lateksowy, z naturalną łuską gryczaną. Zapobiega powstawaniu grzyba czy roztoczy. Sprawdźcie.

REKLAMA

biedronka026 2

# Branichu.jecki

24.11.2017 18:38

Nie polecam nikomu to syf najgorszy

# Małgorzata

17.01.2018 11:54

Również uważam, że nie należy kupować najtańszych materacy, mam złe doświadczenie z bublami. Ja kupiłam swój idealny materac w sklepie Exspert Snu w Krakowie mają też sklepy w innych miastach oraz internetowy.

# Jakiejie82

25.04.2018 11:23

Najlepiej kupić materac termoelastyczny są bardzo dobrej jakości i jest to nowość. Sam taki posiadam kupiłem na http://www.fabrykamateracy.info/ i jestem bardzo zadowolony.

REKLAMA

smaki zycia 2024-09-03 2smaki zycia 2024-09-03 0

# anty spam

26.04.2018 14:52

Szukam szm.at szepta.nych do marketingu sz.eptanego.
Czujesz, że jesteś szm.atą szep.taną ?, nie potrafisz robić nic innego ?
Będziesz pisać gowniane posty na zlecenie innych.
To praca dla ciebie !!!
Razem z mężem uważamy, że to doskonały czas dla sz.mat sz.eptanych.
Warto się teraz tym zainteresować.. ..

# mama

08.05.2018 09:49

Dla nas dorosłych to sobie możemy wybierac pianki czy inne sztuczne materaoały ale dla dzieci bądźmy rozsądni i wybierajny naruralne wypełnienia kokos i gryka, to najzdrowsze szczegolnie dla malutkich nowonarodznych dzieci

# gosława

11.06.2018 01:14

w 100% moge sie zgodzić, sporo czytałam o tym jakie materacyki sa najlepsze dla malutkich dzieci i to prawda że kokos na poczatek a potem łuska gryczana, to polecaja rózni lekarze

REKLAMA

cemat box 2cemat box 0

# Lila Rouge

30.06.2018 16:21

U mojego dziecka dosyć wcześnie pojawiła się alergia i trzeba było małej kupić jakiś materac, który jest antyalergiczny, antybakteryjny itp. W moim przypadku oprócz tego, że zwracaliśmy uwagę na wkład materaca to jeszcze właśnie na pokrowiec bo on jest w bezpośrednim kontakcie z dzieckiem. Polecam te, które mają zeolity, to są minerały, które mają właściwości antybakteryjne i dodatkowo neutralizują zapachy. Niestety nie pamiętam nazwy i firmy, z której mam ten materac ale u nas się sprawdza. Mała śpi dużo lepiej. Wkład też dużo dał, bo to była pianka, która ma bardzo dobrą wentylację, nazywa się "serene" o ile dobrze pamiętam. Materac w nazwie ma końcówkę .log- seria modeli ma takie nazwy, np .exe albo .zip

# Lila Rouge

30.06.2018 16:22

U mojego dziecka dosyć wcześnie pojawiła się alergia i trzeba było małej kupić jakiś materac, który jest antyalergiczny, antybakteryjny itp. W moim przypadku oprócz tego, że zwracaliśmy uwagę na wkład materaca to jeszcze właśnie na pokrowiec bo on jest w bezpośrednim kontakcie z dzieckiem. Polecam te, które mają zeolity, to są minerały, które mają właściwości antybakteryjne i dodatkowo neutralizują zapachy. Niestety nie pamiętam nazwy i firmy, z której mam ten materac ale u nas się sprawdza. Mała śpi dużo lepiej. Wkład też dużo dał, bo to była pianka, która ma bardzo dobrą wentylację, nazywa się serene o ile dobrze pamiętam. Materac w nazwie ma końcówkę .log- seria modeli ma takie nazwy, np .exe albo .zip

# Lilarouge

30.06.2018 16:22

U mojego dziecka dosyć wcześnie pojawiła się alergia i trzeba było małej kupić jakiś materac, który jest antyalergiczny, antybakteryjny itp. W moim przypadku oprócz tego, że zwracaliśmy uwagę na wkład materaca to jeszcze właśnie na pokrowiec bo on jest w bezpośrednim kontakcie z dzieckiem. Polecam te, które mają zeolity, to są minerały, które mają właściwości antybakteryjne i dodatkowo neutralizują zapachy. Niestety nie pamiętam nazwy i firmy, z której mam ten materac ale u nas się sprawdza. Mała śpi dużo lepiej. Wkład też dużo dał, bo to była pianka, która ma bardzo dobrą wentylację, nazywa się "serene" o ile dobrze pamiętam. Materac w nazwie ma końcówkę .log- seria modeli ma takie nazwy, np .exe albo .zip

REKLAMA

biedronka027 2

# Nikola

03.08.2018 13:53

Ja nie polecam standardowej pianki elastycznej. Mój syn (4 lata) nie mógł wytrzymać na materacu, który rozmiękał w lecie do tego stopnia, że czuł stelaż. Wywaliliśmy materac i kupiliśmy nowy, ale sytuacja jest podobna. Fajnie jeśli to prawda, że wymyślili taką piankę, która będzie się dopasowywać do ciała a nie temp pokoju. Ta pianka "Serene" wydaje się dobrym rozwiązaniem o ile to prawda co pisza.

# Syf rreklama

03.08.2018 23:30

Nie polecam nikomu to jest syf najgorszy

# marinka33

09.08.2018 08:38

Ja kupiłam bardzo wygodny materac na Arena.pl. Zdecydowałam się tan portal bo materac, który wybrałam jest tam przeceniony o prawie 70%. Kupiłam taki jak https://arena.pl/materac-160x200-malmo-max-kokos-9-stref-24-cm,p38800506.html ale jest tam też sporo innych modeli i rozmiarów bardzo tanich, dobrych materacy.

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025

# Karmela

22.08.2018 02:18

#Nikola napisał(a) 03.08.2018 13:53
Ja nie polecam standardowej pianki elastycznej. Mój syn (4 lata) nie mógł wytrzymać na materacu, który rozmiękał w lecie do tego stopnia, że czuł stelaż. Wywaliliśmy materac i kupiliśmy nowy, ale sytuacja jest podobna. Fajnie jeśli to prawda, że wymyślili taką piankę, która będzie się dopasowywać do ciała a nie temp pokoju. Ta pianka "Serene" wydaje się dobrym rozwiązaniem o ile to prawda co pisza.

A czy ta pianka 'serene' nie jest w materacach marki 'curem'? Wiem, że mają nową linię materacy z nową technologią termoregulacji, mam od nich ale zupełnie inny model, póki co bardzo nam się sprawdza. Ale jest jeden problem, jestem alergikiem i przydałby mi się już materac specjalnie dedykowany dla osób w mojej sytuacji. Chyba się zainteresuję w takim razie tymi nowymi modelami tej firmy

# Nikola

24.09.2018 12:58

Tak, z tego co kojarzę ta pianka jest właśnie w tej serii materacy Curem. Kupujemy teraz model curem.log, średniotwardy i jest rzeczywiście antyalergiczny, przede wszystkim ma dobrą termoregulację i jest przewiewny, dodatkowo zamówiliśmy sobie z pokrowcem Zeo Case, który ma dodatkowe właściwości antybakteryjne i antyalergiczne, więc myślę, że dla alergika jak najbardziej się nada.

# Karmela

02.11.2018 19:41

#Nikola napisał(a) 24.09.2018 12:58
Tak, z tego co kojarzę ta pianka jest właśnie w tej serii materacy Curem. Kupujemy teraz model curem.log, średniotwardy i jest rzeczywiście antyalergiczny, przede wszystkim ma dobrą termoregulację i jest przewiewny, dodatkowo zamówiliśmy sobie z pokrowcem Zeo Case, który ma dodatkowe właściwości antybakteryjne i antyalergiczne, więc myślę, że dla alergika jak najbardziej się nada.

To wszystko pięknie brzmi, mam nadzieję, że tak będzie też w rzeczywistości bo materac jest już zamówiony. Ale po przeczytaniu chyba wszystkiego co znaleźliśmy na jego temat zdecydowanie się do niego przekonaliśmy.

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

# klara T

19.11.2018 14:55

Oj moja koleżanka bardzo chwali sobie materac włłaśnie z tej zwykłej pianki, ale ja bym go juz nie wybrała, bo mam problemy z kręgosłupem, a w dodatku mąż ma ponad 90 kg. My zdecydowaliśmy się na foxtrot holding i dobrze zrobiliśmy, że posłuchaliśmy sie pani z mebledoktor24.pl, gdzie kkupowaliśmy go razem z łózkiem. Jak dla nas jest idealny, pianka jest profilowana wysokoelastyczna i posiada mniej jednolitą strukturę komórkową od standardowej pianki, a to sprawia, że obojgu nam śpi sie na nim doskonale.

# Karmela

28.11.2018 00:46

#Karmela napisał(a) 02.11.2018 19:41

To wszystko pięknie brzmi, mam nadzieję, że tak będzie też w rzeczywistości bo materac jest już zamówiony. Ale po przeczytaniu chyba wszystkiego co znaleźliśmy na jego temat zdecydowanie się do niego przekonaliśmy.

"Aktualizacja": Kupiliśmy ten materac tydzień temu, jest 20% taniej, można sobie zaoszczędzić tysiąc zł więc jak koś się zastanawiał nad kupnem któregoś modelu Curem toto jest najlepszy moment, nam się ten materac rewelacyjnie sprawdza!

# Belissima

24.12.2018 01:57

Dzięki za informację, kupiliśmy tydzień temu, model ".exe" - to jest chyba taka hybryda tych wszystkich modeli CUREM . Jesteśmy bardzo zadowoleni. Pieniądze w błoto na pewno nie zostały wyrzucone, a my czujemy się zdrowsi i lepiej sypiamy.

# Olianda

29.01.2019 17:12

A jak jest z egzekwowaniem gwarancji w tych materacach? Bo się zastanawiam ale jeszcze pewnie przeszukam cały internet i może coś lepszego się znajdzie. Na stronie Curem piszą, że dają 20 lat gwarancji. Jak to się ma do rzeczywistości? i czy jest piśmienne potwierdzenie tego certyfikatu jakośi AEH?

# Beata.Batk

22.02.2019 09:03

DZIAŁ REKLAMACJI dla firmy CUREM
Krzysztof Trawiński
Telefon:
+48 61 642 11 79
E-mail:
krzysztof.trawinski@hildinganders.com
Trzeba tam napisać, lub zadzwonić. Jeśli chodzi o certyfikat AEH ta informaca w dokumentach jakie się dostaje po zakupie.

# Eva

23.02.2019 15:52

Ja też niedawno zmieniłam materac i w końcu czuję, że się wysypiam. Zdecydowałam się na wysokoelastyczny materac Rupert, marki Sheepo. Błyskawicznie dostosowuje się do pozycji ciała, dzięki czemu zasypiam dużo szybciej niż kiedyś. Moim zdaniem trafiłam też w idealną twardość, nie jest za miękki, ale też nie za twardy, po prostu wygodny. Plus za możliwość ściągnięcia pokrowca do wyprania :)

# Olianda

03.04.2019 23:27

#Beata.Batk napisał(a) 22.02.2019 09:03
DZIAŁ REKLAMACJI dla firmy CUREM
Krzysztof Trawiński
Telefon:
+48 61 642 11 79
E-mail:
krzysztof.trawinski@hildinganders.com
Trzeba tam napisać, lub zadzwonić. Jeśli chodzi o certyfikat AEH ta informaca w dokumentach jakie się dostaje po zakupie.

Ok, dziękuję za informacje. Zdecydowaliśmy się na jeden model i dostaliśmy nawet poduszkę gratis. Na prawdę curem się postarało

# Boy

05.05.2019 00:27

Mam pytanie o piankę Serene, bo słyszałam o niej sporo, tzn wydaje się być połączeniem pianki wysokoelastycznej i termoelastycznej ale z tego co czytałem to jest tylko w tych materacach curem, czy może jeszcze w jakichś innych materacach? Ktoś się orientuje?

# balbina210

12.05.2019 12:07

W tym temacie to ci nic nie podpowiem, bo dość dawno zmienialiśmy nasz i nie jestem już na bieżąco. jednak może zajrzyj na superwnetrze.pl my braliśmy u nich nasz wraz z łóżkiem i jesteśmy zadowoleni. Wiem, że oni bardzo często wprowadzają wszelki nowinki. Tak na dobrą sprawe to bardzo duzo u nich zamawiamy. Oststni nasz zakup u nich i to dość świeży bo sprzed miesiąca to mega wygodne i designerskie fotele do salonu i zestaw mebli ogrodowych od bazkar i to z najnowszej już kolekcji.

# Eva

30.05.2019 17:04

#Boy napisał(a) 05.05.2019 00:27
Mam pytanie o piankę Serene, bo słyszałam o niej sporo, tzn wydaje się być połączeniem pianki wysokoelastycznej i termoelastycznej ale z tego co czytałem to jest tylko w tych materacach curem, czy może jeszcze w jakichś innych materacach? Ktoś się orientuje?

Z tego co się orientuję to ta pianka jest zrobiona właśnie przez tą firmę Curem. Nigdzie indziej nie mogłam tego znaleźć: http://www.curem.pl/technologia

ezoteric2019

14.10.2019 08:11, wpis modyfikowany 1 raz,ostatnio 14.10.2019 08:12

Ja najpierw polecam zajrzeć do tego sklepu online z materacami i akcesoriami do sypialni https://expertsnu.pl

# Solfa

01.06.2021 23:20

dla dziecka i to i do łóżeczka i dla starszej pociechy materace dobre kupisz w Fiki Miki, zdrowe, bezpieczne, atestowane materace. U nas już mamy ten większy Vera+

# Anita

11.06.2021 19:46

Ja zamówiłam sobie materac z sovea. Jest zrobiony z pianki termoelastycznej, bardzo wygodnie się na nim śpi, nic się nie odgniata, nie ma żadnych dziur. Do tego materac jest antyalergiczny, oddychający i ma 5 lat gwarancji. W końcu wysypiam się jak człowiek a rano wstaję bez bólu pleców.

# morgan

06.09.2021 20:44

Słuchaj może nie kupuj całego materaca tylko nakładkę nową? My mamy tą z https://yourhomestory.com.pl/wendre-nakladka-na-materac-laponia-140x200-cm i na prawdę mega polecam. Komfort snu duzo lepszy.

# Ulka

01.01.2022 19:12

Jezeli szukasz dobrego materaca dla starszego dziecka lub dla siebie to polecam bardzo fajny materac Fiki Miki 160/80. bardzo wygodnie się na nim śpi, nic się nie odgniata

# heart

05.06.2022 21:18

Jak to duże łóżko, to możesz nawet wybrać materac o wymiarach 200x200 https://www.fdm.pl/materace-200x200/ Zwróć uwagę na wymiary materaca i twardość, aby późńiej ne trzeby był wymieniać.

# talon

05.07.2022 10:43

zarowno dla noworodka jak i dla starszego syna i do nas do sypialni mamy materace ze strony materacyk.pl i polecam je z czystym sumieniem

# anika89

30.11.2022 14:20

Sporo różnych ciekawych i praktycznych propozycji, jeśli chodzi o różnego rodzaju materace do spania na pewno znajdziecie tutaj https://hilding.pl . Jest tam spory wybór i przede wszystkim od czasu do czasu można tam trafić na różne promocje. Rozejrzyjcie się tam. Zakupy online, to super sprawa.

# KamilkaW

31.01.2023 18:11

A co z pościelą? Jaką polecacie?

magda.wisnia

01.02.2023 10:41

Włąsnie przydał by mi się nowy materac. Dziękuje za komentarze może w końcu coś wybiorę.

JolaKutko

23.02.2023 12:32, wpis modyfikowany 1 raz,ostatnio 23.02.2023 12:33

Trudno nie zgodzić się z poprzednikami. Nie ma nic cenniejszego niż zdrowy sen ale o tym trzeba się zawsze przekonać samemu. Szukanie oszczędności na zakupie łóżka, mataraca czy też pościeli bardzo szybko odczujemy przez brak komfortu. W dzisiejszych czasach nie możemy narzekać na brak wyboru, szczególnie gdy w internecie znajdziemy sklep z pościelą - https://www.luksusowysen.pl/ z pełnym asortymentem potrzebnych rzeczy. Najważniejsze jest by znaleźć produkt spełniający nasze wygórowane wymagania, przynajmniej takie powinniśmy mieć. Pamiętajmy o tym by sprwadzić wszystkie atesty bo to jedyna gwarancja wysokiej jakości.

# molly

16.02.2025 08:18

Do siebie kupiliśmy materac w Kler https://www.kler.eu/pl/c/typ-produktu_materac i to był świetny wybór. Wreszcie budzę się wypoczęta i bez bólu pleców.
:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
:

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Wstąp do księgarni

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni