REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

IMIENINY KS. TWARDOWSKIEGO

# Bartłomiej Włodkowski

20.06.2006 12:42

Chociaż i to może być uznane za wielu za polityczne, to serdecznie zapraszamy na kolejne przedsięwzięcie Fundacji AVE...
Fundacja AVE serdecznie zaprasza na uroczyste obchody <<Imienin Księdza Jana Twardowskiego>> pod patronatem Ministerstwa Kultury i Dziedzctwa Narodowego, Jego Ekscelencji Księdza Arcybiskupa Sławoja Leszka Głódzia, Marszałka Województwa Mazowieckiego p. Adama Struzika i Prezydenta Warszawy p. Mirosława Kochalskiego.
21.06 o g. 19 w Białołęckim Ośrodku Kultury, ul. Van Gogha 1 odbędzie się gala finałowa I Konkursu Recytatorskiego Twórczości Księdza Jana Twardowskiego, połączona z wieczorem wspomnień o Księdzu Janie, o którym opowiadać będa najbliżsi Przyjaciele: Waldemar Smaszcz (historyk literatury, edytor dzieł Księdza Jana - to z Nim dzień przed śmiercią Ksiądz Jan wybierał ryciny do ostatniego tomiku) oraz dr Aldona Kraus (w Jej anińskim domu Ksiądz wielokrotnie spędzał wakacje).
Współorganizatorami obchodów są: Wydział Kultury Dzielnicy Praga Północ m.st. Warszawy, Urząd Marszałkowski Woj. Maz. - Departament Edukacji Publicznej i Sportu, Białołęcki Ośrodek Kultury i Dom Kultury Praga.

# zagadka leśna

20.06.2006 15:25

brawo, brawo!!! - masz już mój głos w wyborach :D:D:D:D:D:D
nikt przecież takiej inicjatywy nie zgłosił pierwszy
coś pięknego, a jaka głęboka troska i dobra pamięć

Matka_Sławka_z_Gdańska

20.06.2006 20:33

Matka, jako zywo pamieta jeden z pierwszych odcinkow Porucznika Kolombo i tam tez byl pokazany przypadek, ze faceta wzieli i zalali cementem w fundamentach kompleksu handlowo-uslugowego na przedmiesciach duzej aglomeracji miejskiej.
Na wpol slepy pies tak weszyl, tak marudzil, tak sie cofal i zawracal, az dopial swego mimo, ze byl po calej nocy nachodzenia pana kierownika budowy i robieniu zmudnych obliczen. Wyszlo mu bowiem z tego wszystkiego, ze na filar we wschodniej galerii, tam, gdzie mial byc supersam z koszyczkami na zetony poszlo o pol worka portlandu mniej niz na taki sam slup po przeciwnej stronie. No....
Widzicie.... ? Jaka makabra !?
Taka.

REKLAMA

# BW

20.06.2006 21:26

Na głosach mi nie zależy, natomiast gorąco zachęcam do obecności 21 VI.
Myślę, że spotkanie będzie ciekawe zarówno dla młodych, jak i dla tych, co "jako żywo pamiętają pierwsze odcinki Porucznika Kolombo". Czasy się zmieniły, nowoczesność wszędzie, a poezja trwa...

# zagadka leśna

21.06.2006 07:49

nie zależy = nie będziesz startował? czy może będziesz startował ale jest ci wszystko jedno? :D

# BW

21.06.2006 11:54

Nie myslałem o kandydowaniu, ale zainteresowanie moją osobą na tym forum jest tak wielkie (i jednoznaczne), że kto wie...

REKLAMA

# zagadka leśna

21.06.2006 13:14

co za zgrabnnie skonstruowany powód :-)

# BW

23.06.2006 15:48

Prawda...
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą