Forum › Białołęka
dzień dziecka Pod Dębami - zaśmiecona Białołęka
# różowy plakat 01.06.2005 13:15 |
|
wielkie różowe plakaty informujące o fantastycznym wydarzeniu jakie dziś właśnie odbędzie się pod dębami nie trafiły do zbyt wielu odbiorców, po dwóch dniach od rozwieszenia ich na słupach w choszczówce spadły i zalegają wzdłuż ulic; krajobraz równie piękny jak w lesie gdzie leżą lodówki i porozrywane worki pełne śmieci, reakcja służb które miały to sprzątnąć błyskawiczna - od poniedziałku nic się nie zmieniło :-), dziś zadzwoniłem jeszcze raz i poinformowano mnie, że plakaty z jezdni i chodników znikną... pojutrze (?) mimo, że od prawie tygodnia nie informują już o niczym no może po za tym, że ci co je porozwieszali mają to głęboko gdzieś...
|
# pmk 01.06.2005 14:52 |
|
No właśnie, te obrzydliwe śmiecie porozrzucane są po całej naszej dzielnicy (Modlińska, Tarchomin, Nowodwory), a tym leniom z naszego Ratusza ,to jak zwykle nie przeszkadza, tak jak smród Polfy pół kilometra od nich.
|
# ekolog 01.06.2005 15:05 |
|
To wszystko wina warszawiaków z krwi i kości przywyczajonych do zycia w brudzie i smrodzie.
|
# Annia 01.06.2005 15:13 |
|
teee, ekolog, chcesz w ryja ?
|
# ekolog 01.06.2005 16:07 |
|
a tak nie jest?
Powszechny syf w Warszawie a na Białołęce szczególnie, wynika z akceptacji tego stanu rzeczy przez przeważającą ciągle ludność miejscową. |
# black 01.06.2005 18:32 |
|
A jednak chce w ryja....
|
# Yogi 01.06.2005 19:28 |
|
Ty ekolog to dawno u siebie w remizie na zadnej zadymie nie byles i szukasz wrazen tam gdzie nie powinienes. Ja jestem przyjaznie nastawiony do mieszkancow calej Polski, ale zapamietaj jak mama nie nauczyla: "ja sie wejdzie miedzy wrony, trzeba krakac jak i one". Z ta przewazajaca ludnoscia miejscowa (warszawska) na Bialolece to kolega mocno nie doinformowany.
|
# ekolog 01.06.2005 22:16 |
|
Miśku Yogi, jakieś statystyki?
Chyba nie masz żadnych sensownych danych w ręku, ja zresztą też przyznam... Ale syf jest, był i pewnie będzie, bo to takie brzydkie miasto, pełne smutnych ludzi, którzy tak łatwo akceptują brzydkie otoczenie. |
# Annia 02.06.2005 08:44 |
|
tee, ekolog, kto jest smutny ?
smutny to ty będziesz bez zębów, jak na wiochę wrócisz, to cię nawet wójt wysmieje ;) ... a syf to pewnie sam wokół siebie robisz, już ja znam takich wieśniaków, co wszystko za siebie albo za okno !! |
# ekolog 02.06.2005 21:56 |
|
Droga Annia,
W przeciwieństwie do Ciebie na wsi to ja bywam wyłącznie przejazdem (min. 60km/h) lub incydentalnie podczas wakacji. Ale doceniam Twoją dogłębną znajomość tematyki wiejskiej, o których świadczy język i używana terminologia - to można wyssać wyłącznie z mlekiem matki. |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.