REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

Dyskopatia

# lenne

19.12.2016 12:12

Witam
nie wiem, czy zamieszczam mój wątek w odpowiednim miejscu, jak coś to prosze o przeniesienie.
z wyszukiwarki korzystałam , jednak nie znalazłam wyczerpującej odpowiedzi.
problem jest taki - od 2 miesięcy mam ból w dolnej części pleców, promieniujący na nogi.. 2 dni temu, po wcześniejszym zrobieniu prześwietlenia i rezonansu magnetycznego, dowiedziałam się, że mam dyskopatię lędźwiową. dostałam skierowanie na rehabilitacje, lecz niestety pod koniec marca są wolne terminy
czy może któraś z was cierpi na to samo? może jakieś rady - co robić, a czego unikać, aby nie pogorszyć swego stanu?
może ktoś jest w stanie powiedzieć mi coś więcej na temat tego schorzenia?
jak dla mnie jest to cięzka sytuacja, gdyż zawsze byłam osobą aktywną, a teraz niestety nie jestem w stanie nawet chodzić zbyt długo przez ten ból..

# anna7583

19.12.2016 12:58

Przybij piątkę. Wychodzi na to,że jesteśmy we dwie. Sama również się z tym męcze. Najgorsza w moim przypadku jest rwa kulszowa, która wynika właśnie z dyskopatii:
http://www.kulszowa.pl/
Mozesz sobie o tym tutaj poczytać. Jak na razie pomagają trochę leki oraz zastrzyki. Lekarz powiedział, ze trzeba będzie się wybrac na operacje w końcu ale sama nie chcę bo się boję :(

anna65

23.01.2017 20:32, wpis modyfikowany 1 raz,ostatnio 23.01.2017 20:34

Ja też mam dyskopatie lędźwiową, kiedyś nawet zastanawiałam się nad operacją, ale mój znajomy mi ją odradził ze względu powikłania po operacyjne, które u niego wystąpiły. Ja w przeszłości też miałam wiele ataków rwy kulszowej, ale obecnie od jakiś 4 lat już się nie zdarzają. Polecam wszystkim kupić parę książek i poczytać o zdrowym dla kręgosłupa trybie życia, czego unikać, jak wykonywać codzienne czynności, żeby nie ryzykować powstania przepukliny kręgosłupa. Informacje te można też znaleźć w internecie, np. na tej stronie, która podała anna7583, ja mogę polecić jeszcze od siebie stronę http://e-rwakulszowa.pl/. Dla osób z dyskopatią lędźwiową polecam też stosowanie klękosiadów i rekreacyjne uprawianie sportu - mi osobiście dobrze służy basen i spacery z kijkami.

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni