dobra karm dla psa
# Mi Lenka 03.02.2022 14:20 |
|
Cześć i czołem ;)
od dawna już przestaliśmy karmić psiaki karmą z supermarketów, które sa pełne zbóż i odpadków zwierzęcych. Wybieramy albo świeże mięso albo wysokogatunkowe karmy. Przetestowaliśmy kilka ale nie wszystkie są ok. Może macie jakieś polecajki? |
# Aguilera 04.02.2022 12:05 |
|
Najlepiej karmić mięsem z suplementami, ale trzeba mieć na to czas, warunki i wiedzę. My karmimy psa karmą Empire a surowe mięso jako smakołyk staram się dawać co 2-3 dni. Próbowałam go przestawić na tańsze karmy, ale nie da rady. Cwaniak je tylko to co najlepsze ;)
|
# Mi Lenka 06.02.2022 18:26 |
|
a która dokładnie bo mają dużo różnych? jak przestawiliście psa na nową karmę? mieszaliście ze starą czy od razu daliście nową i nie miał wyboru?
|
# Aguilera 08.02.2022 12:47 |
|
My zamawiamy karmę hipoalergiczną dla labradorów. Z przestawieniem nie było wcale problemu, bo ona mu od razu posmakowała. A i dodam że kupa po niej jest zdrowa :D
|
# Mania89 09.02.2022 11:43 |
|
EMPIRE ma bardzo dobrą karmę my też ją polecamy - i przysmaki treningowe jeśli psiak lubi biegać, nasz lubi
|
# Lilka 24.02.2022 16:05 |
|
O to przycupnę tutaj. Też szukamy dobrej karmy. Ostatnio piesek ma problemy z kupką więc chcemy coś zmienić w jedzeniu aby wróciło do normy
|
# Mania89 07.03.2022 14:21 |
|
A jakie problemy? rozwolnienie zatwardzenie? zaczął załatwiać się w domu? Jesteście pewni że to kwestia karmy?
|
# Lilka 13.03.2022 19:10 |
|
No tak podejrzewamy że mu zboże nie służy i chyba jest uczulony na kurczaka. Takie mamy przeczucie, po karmie z kurczakiem jest najgorzej. Badań nie robiliśmy, widze po prostu że pies jest zdrowy i dobrze się czuje tylko reaguje źle na zmianę jedzenia
|
# Mania89 15.03.2022 16:54 |
|
to kup Empire i sprawdź, w 2 dni będzie odpowiedź, ta karma jest hipoalergiczna i nie ma kurczaka w składzie
|
# Lilka 29.03.2022 08:35 |
|
#Mania89 napisał(a) 15.03.2022 16:54 to kup Empire i sprawdź, w 2 dni będzie odpowiedź, ta karma jest hipoalergiczna i nie ma kurczaka w składzie Kupiłam i pierwsze wnioski jakie mam to to że musi być pyszna bo wywołuje duże poruszenie w domu :) |
# Aguilera 12.04.2022 21:15 |
|
Cieszę się ze komuś pomogłam lepiej karmić pieska i że jesteście zadowoleni :)
|
# yeyu 05.05.2022 21:14 |
|
a to karma jest hipoalergiczna wtedy gdy nie ma kurczaka w składzie?
|
anna_roj91 11.05.2022 10:12 |
|
jeśli czas pozwala to najlepiej samemu przyrządzać mięso dla psiaka
|
# Uwikk 26.05.2022 21:42 |
|
Mamy psiaka z alergią i nam hodowca polcił niemiecką karme Josera. dobry skład, odpowiednio zbilansowane składniki, jedyne jakie ma białko w składzie pochodzi od owadów Hypoallergenic
|
# Mikis 14.06.2022 21:33 |
|
Empire jest dobre. Genialne wręcz. I nie tylko karma ale i ich przysmaki. My mieliśmy te z kolagenem od nich, bo nasza sunia ma problemy z chodzeniem i tylne łapy niedomagają już. Za dużo skakania ;) Ale kolagen to całkiem dobra alternatywa i dobrze wpływa.
|
# Aguilera 04.07.2022 09:50 |
|
a po co kupować niemieckie jak można polskie? ;)
a co do hipoalergiczności karmy to nie tylko brak kurczaka o tym świadczy ale to jeden z główniejszych czynników :) |
# Wika 09.08.2022 17:57 |
|
Dobór naprawdę dobrej karmy uzależniony powinien być od wieku psa, ale również od tego czy pies jest zdrowy. W tym drugim wypadku proponuję skonsultować z wetem jej dobór. U nas jest pies alergik. I dostał odpowiedni rodzaj karmy suchej. Już widzę poprawę - po pierwsze psiak niemiewa już tak częstych biegunek i nie drapie pyszczka, co było już sporym utrapieniem dla niego, ale i zmartwieniem dla nas, bo potrafił sobie rozranić mordkę drapiąc ją ciągle w jednym miejscu. Na początku myślieliśmy, że to dlatego, ze on ciągle coś kopie lub szuka czegoś w gęstych trawach. Ale wet to zbadał i okazało się, że to alergia.
|
# WojtekB 09.08.2022 21:32 |
|
#Wika bo taki jest właśnie efekt alergii. U znajomej nawet był efekt wygryzania sierści az do krwii. Pomogła zmiana karmy. Niestety psiak nie powie co dolega, tylko nasze obserwacje mogą coś "wytropić". #Aguilera no można i polskie :) Empire to produkt krajowy. Firma jest z okolic Krakowa. I nie chodzi tylko o kurczaka (choć często stanowi spory bodźec alergiczny) ale np. też zboża. Zawsze warto sprawdzić skład karmy. I to jak jest robiona.
|
# singrid 10.08.2022 06:57 |
|
Mamy zaprzyjaźnionego weterynarza, któremu ufamy bezgranicznie. Nieraz dobrze nam doradził, pomógł - dzięki niemu nasz pies świetnie się rozwija, nie choruje. Prowadzi naszego psa od momentu, kiedy zamieszkał z nami (gdzieś koło drugiego miesiąca życia psa). Polecił nam karmę: Raw Palleo, którą kupujemy bezpośrednio na: stronie Vet Expres: https://vetexpert.eu/ Od razu posmakowała naszemu psu - wmożna powiedzieć, ze prawie na niej się wychowął :)Tzn. nasz pies :)
|
# Coco 01.09.2022 21:59 |
|
Nasz psiak uwiebia mokre karmy Josera Meat Lovers jagnęcina, wołowina, indyk to jego ulubione smaki
|
LINKI SPONSOROWANE