REKLAMA

Forum › Bielany

REKLAMA

# chcwd

30.07.2018 11:27

To sobie złóż taki projekt, może wtedy ból d*py ci minie!

# Oleńka

30.07.2018 11:40

"Prymitywną rozrywkę", "beznadziejne koncerty" i pozostała hejciarska rzygowina - ja również nie chodzę na te koncerty, również mnie nie kręcą ale innych owszem, w jakimś większym czy mniejszym stopniu i to dla nich są one organizowane. To co dla Ciebie jest prymitywne innych interesuje. I ch*j Ci do tego :) jak sam napisałeś 200 osób chciało to poprzeć, poparło i doczekało się realizacji. Ja też najchętniej zabroniłabym swoje podatki przelewać do kiesy kościelnej albo na budowę nowych żłobków bo mam wyj*bane na dzieci, ale oprócz mojego dupska są też inni mieszkańcy bielan i jesteśmy częścią wspólnoty. Przykre, że komuś kto pisze artykuły, które nie trafiają jedynie na prywatny blog zbuntowanej nastolatki, pozwolono na tak beznadziejny brak obiektywizmu i dystansu. Dominiś powinieneś co najwyżej do matki listy pisać :) Nie pozdrawiam.

# tps

30.07.2018 11:42

Wcale nie jest tak że w budżecie obywatelskim głosują obywatele na obywatelskie projekty prawda :))? Czytając ten artykuł mam wrażenie że jeszcze ktoś chyba zatrzymał się w czasie i nie rozumie dzisiejszych czasów i zapotrzebowań.

REKLAMA

# raizeL45

30.07.2018 11:43

Idź sobie oglądać PRIMITYWNĄ telewizję :)))

# Klocuch

30.07.2018 11:50

Jeżeli powszechnie uważany za tekst kultury artykuł rozrywkowy jest dla autora tekstu primitywną formą spędzania wolnego czasu, nie chcę wiedzieć kim on jest i czym zamuje się dla rozrywki. Wnioskuję jednak, że miejscem odprawianiach tych gusł jest poboczny rów.

# GreenCube

30.07.2018 12:20

Straszne jak prymitywne są dzisiaj dziennikarze.

REKLAMA

# Bielan

30.07.2018 12:21

A kto przekazał za frajer działkę na Duracza. 20 mln złotych chyba była warta ta działeczka ??

# Gut

30.07.2018 12:22

"Znam niewiele osób, które w to grały. Obracam się wśród inteligentnych" Andrzej Sapkowski o grze komputerowej Wiedźmin. Dogadaliby się z autorem artykułu :)

# Richard Stallmans

30.07.2018 12:34

Dlaczego tutaj na portalu, który prawdopodobnie ma się za poważny, publikuje się delikatnie poprawione komentarze na FB i nazywa się je artykułami? Czyta się to zupełnie tak samo jak wypociny ignoranta na FB, który o temacie nie wie, ale jemu się to już nie podoba i nie krępuje się wygłaszać o tym mowy.
Dla douczenia się, proszę sobie popatrzeć na to, co przez lata zostało napisane o grze Silent Hill 2. Niby "bzdura", a powstało kilka publikacji na temat tego, dlaczego jest ona dziełem wybitnym. Chyba najlepszy przykład tego, że gra wideo nie musi być ograniczana przez swoją formę, a wręcz z niej korzystać garściami.

REKLAMA

# Dominik G.

30.07.2018 12:35

Żenujący artykuł, osoby która nie ma pojęcia o czym pisze. Rozumiem że książki i filmy dla dorosłych również nie powinny być kupowane za publiczne pieniądze do bibliotek? Projekt obywatelski, głosowali obywatele i zdecydowali obywatele. W czym problem?

# Asdf

30.07.2018 14:10

Prymitywny to jest autor reportaża :)

# g_zet

30.07.2018 14:53

to budżet obywatelski więc jak sama nazwa wskazuje decydują obywatele. A dlatego że również mnie ten pomysł na wydanie naszych pieniędzy się nie podoba to zagłosowałem na inne projekty. I tyle.

REKLAMA

# darek237

30.07.2018 18:50

Masakra, sponsorujemy ddoroslym dzieciakom gry na konsole, bo sami nie mogą sobie kupić. Proponuję darmowe browary nad Wisłą, też miasto i my będziemy za to płacić, a im zlstanie więcej w koeszeni.

drugastrona

30.07.2018 19:09

Gadomski widać jest wielbicielem komuny i centralnego planowania. Nienawidzi postawy obywatelskiej i demokracji. Wstyd!

# Partycypator

30.07.2018 21:21

Następnym pomysłem tych jajcarzy będą darmowe karty wstępu do burdelu, o które będą mogli starć się mniej zamożni mieszkańcy Bielan. Oczywiście burdel też będzie własnością miasta (i nie mam tu na myśli zabytkowego gmachu przy placu Bankowym). Sprawa zostanie przegłosowana w budżecie partycypacyjnym bez większego problemu, bo przecież tam można głosować tylko za, a nie przeciw.

REKLAMA

# Bielanka

30.07.2018 22:15

#Asdf napisał(a) 30.07.2018 14:10
Prymitywny to jest autor reportaża :)
Polska język trudna język.......reportaża :)
Prymityw do potęgi n....

# Tatko

31.07.2018 08:51

Nie ma co żałować dzieciom .Wreszcie coś dla dzieci młodzieży a nie tylko dla starszyzny .
Wiele z nas osób grało na komputerach w dzieciństwie i wyszło na porządnych ludzi niektórzy zostali informatykami .

# dlugi

31.07.2018 09:42

Szanowny Panie Dominiku Gadomski, to właśnie jest budżet partycypacyjny. Proszę doczytać, na jakich opiera się to zasadach. Pozwala to na przeciwdziałanie narzucaniu przez innych ( np. polityków i dziennikarzy ) ich zdania, wskazywaniu, co tylko według nich, jest dobre a co złe. Jeśli ktoś jest w stanie zebrać 200 osób do określonego projektu, to trzeba go wspierać. A nie mieć ból pupy. Sam Pan mógł zgłosić dowolny projekt i zbierać podpisy. Ale widać "się nie chciało" .

REKLAMA

# slbm

31.07.2018 09:58

Czy autor w związku z tym uważa także, że w bibliotekach publicznych nie powinno być literatury rozrywkowej, a tylko podręczniki, słowniki i może powieści noblistów?

# XXX

31.07.2018 10:55

#Tatko napisał(a) 31.07.2018 08:51
Wreszcie coś dla dzieci młodzieży a nie tylko dla starszyzny .
Bez przesady. Generalnie większość z poniższych projektów jest dla młodzieży....
Kino plenerowe Młociny
Wieża dla wróbla, jerzyka
Street Workout Młociny - ścieżka zdrowia
Gry planszowe w Mediatece Start-Meta
Nauka w ruchu: sensoryczno-edukacyjny plac zabaw przy Szkole Podstawowej nr 3 Przymierza Rodzin, przy ul. Nocznickiego 7
Automaty dla ptaków
Przyjazne Wrzeciono
Fitness, zumba na Młocinach
Rodzinna strefa rekreacji przy SP247 ul. Wrzeciono 9
Romeo i Julia bezpieczny plac zabaw Wrzeciono
Komiksy w Mediatece Start-Meta
Treningi piłkarskie - spełnienie marzeń dzieci
Pracownia Artystyczna Pod Zdrówkiem
Lenistwo i relaks przy książce - Park Przed Blokiem z miejskimi leżakami wśród drzew, kwiatów
Filmy i muzyka w Mediatece Start-Meta
Nauka tańca użytkowego na Młocinach
Nowe komputery w kawiarence internetowej Mediateki Start-Meta
Nowe gry na konsole w Mediatece Start-Meta

# Pogłaszczę Pana

01.08.2018 08:23

Panie autorze, byly lata 80. i pytały o Pana. Oderwał się Pan od rzeczywistości i szybuje wysoko w swoich fobiach i uprzedzeniach. Gry są dziś pełnoprawnym medium ważnym dla kultury. Kultura Panu odjechała i został Pan na peronie, za stary lub leniwy intelektualnie, żeby ją dogonić.

REKLAMA

# Mac

03.08.2018 21:39

Granie w gry komputerowe w II dekadzie XXI wieku, cóż za ekscentrycyzm!

# matttt

08.08.2018 15:52

Aż nie mogę uwierzyć w to co czytam. Chyba taka miała być idea tego całego budżetu, prawda? Pewnie lepiej postawić znowu jakieś kwiatki, budki dla ptaków albo zrobić cichą dyskotekę dla emerytów gdzie przyjdą 4 osoby? 90% tych projektów to straszna lipa, więc nie ma co się dziwić że ludzie zgłaszają coś innego, co dla nich może być atrakcyjne, a inni na to głosują. A tak swoją drogą to taka wypożyczalnia Harleya to byłby super pomysł. Jakie to by miało branie, jakby ceny były rozsądne. A w tym roku w ogóle nie głosowałem, bo jak dla mnie nie było tam nic wartego mojego głosu. Same bzdety typu drzwi do lasu, kolejna siłownia na placu żeby było gdzie chlać piwsko i śpiewać o Legii po nocach. Jakieś bzdury dla madek i bachorów. Przykłady "genialnych" pomysłów z których na pewno skorzystają setki ludzi. Już widzę jak tłumy walą drzwiami i oknami:
- BETI - Bielańska Edukacyjna Telewizja Internetowa
- Cykl spotkań o zdrowym stylu życia
- Bielańskie warsztaty tańca jazzowego
- Całoroczne zajęcia tańca hawajskiego dla dorosłych i seniorów - tańcz i obudź radość życia
- Dalekowschodnia gimnastyka zdrowotna Qigong
- Poznaj Hawaje, nie możesz pojechać ale możesz zobaczyć - wieczór z tańcem i kulturą
itd.
Widząc coś takiego to się nie dziwię że ludzie wolą zagłosować na zakup gier na konsolę. Wolałbym finansować malowanie trawy na zielono niż takie projekty.

adkube

18.09.2018 13:28

Pewnie nie jeden z nich bawi się za nasze pieniądze w sponsoring
Tutaj możecie poczytać więcej na ten temat - https://blog.goldbikiniclub.com/

REKLAMA

# xxx

19.07.2019 14:48

No tak kino- strata czasu, tv- strata czasu, koncert-strata czasu, gry-strata czasu. wrocmy do czasow prymitywnych polujmy siedzmy bez sensu w jednym miejscu, wtedy autor bedzie zadowolony...nie bedzie zbednych rozrywek
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBielany

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

AMBRA - Twoje Perfumy
AMBRA - Twoje Perfumy

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Top hotele na Lato 2024
Top hotele na Lato 2024