Forum › Bielany
# Jacek 11.04.2016 12:32 |
|
dodałbym tylko że jak się targ kończy to cała okolica jest zasypywana śmieciami z bazaru. czy ktoś w tej sprawie interweniował? ewentualnie napiszcie do kogo należy się w tej sprawie zwrócić
|
# deotyma 13.04.2016 17:49 |
|
Niestety od lat jest tak, źe dzierżawcy biorą jadę a potem sprzątają co trzeci śmieć. Jak ktoś pojedzie oglądać miejsce z duszą,to może się zdziwić
|
# Marek2 16.05.2017 15:27 |
|
Syf brud hałas i udręka okolicznych mieszkańców a nie jakieś miejsce z duszą. Widać piszący artykuł słabo się przyjrzał działalności "bazaru".
|
# Janusz G 07.01.2022 19:04 |
|
Witam ,jestem rodowitym bielańszczykiem ,tu się urodziłem i wychowałem ,tu gdzie jest bazar były kiedyś stawy co ciągnęły się aż pod hutę lata 50/60 .Tekst jest nie pełny widać że go pisała osoba słabo znająca tę okolicę .Zero na temat kina letniego które tu było na bazarku w latach 70 i wyświetlano super filmy przeboje kasowe byłem tu na gorączce sobotniej nocy z Trawoltą itd. Szkoda tylko ze opis jest taki ubogi
|
# Janusz G 07.01.2022 19:14 |
|
Dodam jeszcze że kino było nie lada atrakcją a były w Warszawie chyba wtedy trzy kina letnie pamiętam tylko jeszcze Jutrzenkę na powiślu . Na początku jak tylko powstał bazar to przyjeżdżali tylko chłopi furmankami i można było kupić wszystkie warzywa i to za grosze . Poruszę jeszcze jedną sprawę był jeszcze jeden bazar na bielanach na Potockiej w dołku koło działek tam gdzie teraz przebiega trasa AK ale o tym bazarku również nikt nie pamięta s przecież czasy nie tak odległe. Zastanawiam się czasami czy na bielanach jeszcze mieszkają ludzie co tu się urodzili przed i po wojnie bo jak widzę tych starych czasów nikt już nie pamięta
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Kup bilet
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.