Forum › Białołęka
czy świeży student ma szanse
# piotrek 28.02.2006 22:13 |
|
czy świeży student, zaraz po ukończeniu szkoły, powiedzmy tej lepszej ma jakiekowiek szanse na znalezienie pracy w wymiarze finansowym3000-5000 PLN, bez układów rodzinnych, znajomości i koligacji partyjnych....pytam ponieważ nie wiem.....
|
# Karol 28.02.2006 22:33 |
|
Jeżeli jest to student po dobrej państwowej uczelni z tradycjami, jeżeli zna dobrze przynajmniej 2 języki obce (i ma certyfikaty potwierdzające znajomość tych języków), jeżeli był na studiach dziennych i wykazał się dużą aktywnością w czasie studiów (praktyki w dużej renomowanej firmie, wakacje work and travel w USA lub w Australii) to szansę takie istnieją. Trzeba jednak naprawdę wyróźnić się jakoś pozytywnie wśród innych.
|
# Gemini 01.03.2006 01:33 |
|
Cóż to za ogólnikowe pytanie? Zależy po jakich studiach, a co ważniejsze - zależy co się umie. W niektórych zawodach pensja 3-5 tys. na początek nie jest niczym nadzwyczajnym.
|
Matka_Sławka_z_Gdańska 01.03.2006 08:24 |
|
...czy świeży student, zaraz po ukończeniu szkoły, powiedzmy tej lepszej .... ?
Pfi, tez pytanie ! Taki student jest po prostu pyszny. Oczywiscie, prosto z wody. Mozna dosolic do smaku. I pieprzyc... |
# motyl 01.03.2006 09:31 |
|
Problem polega na tym ze teraz prawie wszyscy maja pokończone jakieś studia albo są w trakcie.CEL:skończyć studia.
No i tytuł magistra sie dewaluuje,teraz ludzie po studiach pracują w sklepach jako ekspedienci. Nie chodzi mi o to żeby przestać studiować ale po wpisie "piotrka"widać że celem było skończyć a póżniej coś się znajdzie.Albo płacz przed jakąś kamerą lokalnej tv: UKOŃCZYŁEM STUDIA I PAŃSTWO POWINNO MI ZAGWARANTOWAĆ PRACĘ W MOIM KIERUNKU!!A figa dobrą pracę mają tylko najlepsi. |
Matka_Sławka_z_Gdańska 01.03.2006 11:36 |
|
Boicie sie konkurencji ?
A smierci ? Tez ? A... Smierc jest Piekna ! Dlatego: - Cala nadzieja w ptasiej grypie ! |
# clio 01.03.2006 11:49 |
|
nie martwcie się juz niedługo wasze ganianie za przedmiotami i pomnażanie majatków na ch.j sie zda.
praca zebrania zarządów anglojezyczne przedszkole dla pociech sprawdzanie przelewów lepszy dojazd do pracy wszystko to na ch.j i tak PAN was wezwie do siebie nie patrzac że dopiero co kupiliście nowiutki samochód i nie zdążyliście sie nim nacieszyć-przeganiacie całe życie troszcząc sie o ciągłe polepszanie bytu materialnego.....a potem nawet na łozu smierci największym waszym problemem jest -co sie stanie z moim dobytkiem po smierci. 15 LAT szkoła 30 LAT robota 2 LATA emerytura a piach jest wieczny |
# siostra 01.03.2006 20:04 |
|
No clio jak Ty masz tylko 15 lat nauki to się nie ma co dziwić, że niedouczone jesteś i straszysz tu jakimiś wizjami apokaliptycznymi....
A Ty pewnie tylko lezysz i pachniesz...... I eksploatujesz swojego biednego chłopa..... ... Widać się biedactwo nie chciało uczyć i takie uszczypliwe teraz jest.... no i zazdrość zżera bo ... nikt cię nie kocha i nikt Cię nie lubi..... Mąż pewnie do Gdańska zabrał sekretarkę bo miał dość Twojego pierdzielenia, alimentów na czas nie przysyła? a Ty teraz siedzisz na necie i szukasz dziur w całym.... a żeby tak komuś dopierdzielić troszeczkę... chumorek lepszy? |
# clio 01.03.2006 20:42 |
|
najpewniejszym sposobem by zostać oszukanym to
uważać się za najsprytniejszego De Lflocchard |
# clio 06.03.2006 10:05 |
|
to nie mój post ja takich głupot nie piszę !!!
|
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.