REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

# BMB

24.02.2012 11:29

Jeszcze nie otworzyli, a już rdzewieje

# Andrzej

24.02.2012 11:34

ani grosza na tą pseudo plażę z Ratusza a wy jak chcecie tą się kąpcie i leżakujcie na tle kominów i wąchajcie smrody Wisły

# Winnica

24.02.2012 11:58

Zakup piasku na plażę przy Wiśle? A to tam nie ma piachu? :DDDDD

REKLAMA

# delorian

24.02.2012 16:24

Andrzej ty chyba masz jakiś problem, w czym przeszkadza ci plaża?

# Wypoczynek

25.02.2012 17:45

http://www.facebook.com/Plazanatarcho

# Boro

26.02.2012 16:34

Radny Marcin Korowaj pisał o tym projekcie na swojej stronie, słuszna inicjatywa! Mam nadzieję, że starczy radnemu siły by projekt zrealizować, będę trzymał kciuki. :)

REKLAMA

# Szpak

27.02.2012 01:23

SUPER!!! Ten radny Korowaj ma fajne pomysły.

# kfasia

29.02.2012 08:04

hej,
Uważam, że plaża na Tarchominie to nie głupi pomysł LA Play koło Zoo robi wieka furorę latem :) Wiec fajnie było by mieć coś takiego i u nas. Nikt nie myśli o kapaniu - w końcu w Wiśle w dzisiejszych czasach nie da się kąpać, ale fajni by było na plaży na leżaku obejrzeć film, napić się drinka czy posłuchać muzyki. Fajna alternatywa na spędzenie wolnego czasu. Kino plenerowe w parku Henrykowskim cieszy się dużym powodzeniem może i nad brzegiem Wisły było by to atrakcją?? Po za tym Wisła powinna być atutem Warszawy (w tym też Tarchomina) a nie elementem krajobrazu którego wszyscy chcą się pozbyć

# antyurzędnik

29.02.2012 13:59

tylko jeszcze zastęp szpaków do zjadania komarów w nadwiślańskich chaszczach by się przydał

REKLAMA

# Lisek

29.02.2012 23:38

Radny Korowaj załatwia sprawy kompleksowo - buduje wieże dla ptaków co jedzą komary i lobbuje plażę, to mi się podoba. :) Będzie zatem plaża bez komarów. :) Rewelacja, w końcu coś się dzieje! :)

# real

29.02.2012 23:41

Ciekawa jestem jak ten mądrala Korowaj chce zmusić jerzyki do zamieszkania w jego wieży?

# PanRabarbar

01.03.2012 17:55

Po przeczytaniu artykułu denerwuje mnie opieszałość urzędów odpowiedzialnych za tereny nad Wisłą, a także władze (jak burmistrz, HGW, rada miasta), które mają gdzieś taką inicjatywę i piętrzą problemy jakby to miała być budowa elektrowni atomowej. Nie są to też takie astronomiczne koszty, wystarczy wejść na stronę pierwszej, lepszej żwirowni i można zobaczyć ile kosztuje żwir. Ponadto tak jak było napisane na profilu fb, pol-aqua z racji opóźnień wspólnie z miastem powinny same zaproponować plażę. Jakoś miasto, które tak szczypie się z wydatkami nie miało żadnych oporów, żeby zwolnić wykonawcę z kar za opóźnienia!

REKLAMA

# antyurzędnik

01.03.2012 21:25

Przecież mamy wydmy piaszczyste na terenie Piaskarza w pobliżu seminarium. Wystarczy przynieść ze sobą leżaczki, postawić sztucznego dwugarbika, z jedną piramidkę sprzedającą piwo, drugą spelniającą funkcję toyki, zakazać pracy piaskarni w weekendy i mamy plażę jak nad Morzem Czerwonym.
Co więcej uruchomiena pompa z Piaskarza zrobi sztuczną rzekę, a filtr założony na zasysającą rurę oczyści wodę tak, aby można było się w niej pochlapać.

# Wypoczynek

05.03.2012 16:25

Dopiero teraz pojawiła się odpowiedź na interpelację radnego M.Korowaja. Jak widać urzędnicy się nie spieszą, a pytanie przekazali kolejnej dziwnej instytucji (sic!).

tarantula01

05.03.2012 22:52

Szczerze powiedziawszy, to jak przeczytałem odpowiedź (skierowanie do Zarządu Zlewni Wisły Mazowieckiej w Warszawie), to mi szczęka opadła. Ale poszukując trochę okazało się, że to część: http://www.warszawa.rzgw.gov.pl/gorne_menu-o_rzgw-organizacja_wewnetrzna-zarzady_zlewni-zarzad_zlewni_wisly_mazowieckiej_z_siedziba_w_warszawie.html

REKLAMA

tarantula01

05.03.2012 22:52

Szczerze powiedziawszy, to jak przeczytałem odpowiedź (skierowanie do Zarządu Zlewni Wisły Mazowieckiej w Warszawie), to mi szczęka opadła. Ale poszukując trochę okazało się, że to część: http://www.warszawa.rzgw.gov.pl/gorne_menu-o_rzgw-organizacja_wewnetrzna-zarzady_zlewni-zarzad_zlewni_wisly_mazowieckiej_z_siedziba_w_warszawie.html
Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl