Forum › Warszawa
# nnn 22.10.2021 19:00 |
|
Nie bądźcie śmieszni, od póltora roku. Mnie nie przysyłają o pięciu lat!!! Gmina Warszawa-Wola. Nie płaciłem za nieruchomość, bo wymagalność zapłaty powstaje w momencie otrzymania decyzji. Teraz przyszło z tego COP zawiadomienie o wszczęciu postępowania podatkowego., ale decyzji nadal nie ma. Czekam i liczę na przedawnienie.
|
# Pec 24.10.2021 08:43 |
|
A ile lat w takim przypadku to przedawnienie?
|
# Tomasz.Ja 24.10.2021 10:36 |
|
Witam !!!
Jeśli chcecie dostawać decyzje o podatkach poprzez ePUAP trzeba złożyć Wniosek. Do tej pory ktoś chodził i roznosił lub były decyzje podatkowe wysyłane poprzez Pocztę-Polską, Dostałem z Warszawa 19115 Szanowni Państwo, w przypadku chęci otrzymywania korespondencji z Centrum Obsługi Podatnika Urzędu m.st. Warszawy za pośrednictwem platformy EPUAP proszę o przesłanie takiego wniosku opatrzonego kwalifikowanym podpisem na skrytkę EPUAP Urzędu m.st. Warszawy Z poważaniem,Warszawa 19115Jesteśmy do Państwa dyspozycji 24 h na dobę przez 7 dni w tygodniu.Tel. 19115www.warszawa19115.pl |
# nnn 24.10.2021 17:32 |
|
#Pec napisał(a) 24.10.2021 08:43 Do przedawnienia zobowiązań podatkowych powstałych na skutek doręczenia decyzji odnosi się art. 68 Ordynacji podatkowej. Przepis ten podaje, że takie zobowiązanie nie powstaje, jeżeli decyzja została doręczona po upływie 3 lat, licząc od końca roku kalendarzowego, w którym powstał obowiązek podatkowy. Jeżeli jednak podatnik nie złożył deklaracji w terminie przewidzianym w przepisach prawa podatkowego albo w złożonej deklaracji nie ujawnił wszystkich danych niezbędnych do ustalenia wysokości zobowiązania podatkowego, zobowiązanie podatkowe nie powstaje, pod warunkiem że decyzja ustalająca wysokość tego zobowiązania została doręczona po upływie 5 lat, licząc od końca roku kalendarzowego, w którym powstał obowiązek podatkowy.A ile lat w takim przypadku to przedawnienie? |
# Konkretnej poproszę 24.10.2021 21:01 |
|
#Tomasz.Ja napisał(a) 24.10.2021 10:36 Na jaki adres to zapytanie e-puapem do COP w Warszawie należy kierować?Witam !!! Jeśli chcecie dostawać decyzje o podatkach poprzez ePUAP trzeba złożyć Wniosek. Do tej pory ktoś chodził i roznosił lub były decyzje podatkowe wysyłane poprzez Pocztę-Polską, Dostałem z Warszawa 19115 Szanowni Państwo, w przypadku chęci otrzymywania korespondencji z Centrum Obsługi Podatnika Urzędu m.st. Warszawy za pośrednictwem platformy EPUAP proszę o przesłanie takiego wniosku opatrzonego kwalifikowanym podpisem na skrytkę EPUAP Urzędu m.st. Warszawy Z poważaniem,Warszawa 19115Jesteśmy do Państwa dyspozycji 24 h na dobę przez 7 dni w tygodniu.Tel. 19115www.warszawa19115.pl |
# kaska22 22.05.2024 18:07 |
|
Dzięki https://biegly-skarbowy.pl/blog/ mogłem lepiej przygotować się do kontroli skarbowej. Bardzo wartościowe artykuły
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.