Forum › Białołęka
Chwalimy się, a ciemny lud to kupi
# siekierka kurpiowska 08.01.2008 07:25 |
|
Znalazłem taki oto cytat w treści artykułu burmistrza Kaznowskiego z czerwca 2007:
"...Zwróćmy także uwagę, że być może niezauważalnym po-zostało, że w znaczący sposób obniżyliśmy opłaty za korzystanie z obiektów sportowych dla młodzieży, mimo że ośrodki sportu nie są w gestii burmistrza..." Tak się składa, że rozmawiałem na ten temat ze znajomym, który zna tę sprawę od podszewki. Staniały boiska na BOS-ie, ale hale sportowe w BOS-ie faktycznie zdrożały. Otóż wynajem hali przy ul.Światowida wg starego cennika kosztował 192,60 zł "..Korzystanie z całej hali sportowej i urządzeń znajdujących się na jej terenie dla zorganizowanej grupy członków stowarzyszeń kultury fizycznej odbywającej zajęcia w ramach klubowego szkolenia sportowego w godz. 16.00 - 22.00..." przy czym stowarzyszenia sportowego dostawały zniżkę w wysokości 50 % co dawało opłatę 96,30 zł za godzinę ( chyba, że ktoś podpadł dyrektorowi BOS-u płacił 100 %), a było to zawarte taką oto formułką: "...Dyrektor OSiR, może stosować zniżki do 50% ceny podstawowej danej usługi w zależności od aktualnej sytuacji rynkowej, pod warunkiem, że nie spowoduje to zmniejszenia wpłat do budżetu ani zwiększenia dotacji z budżetu..."- czyż nie słodki tekst? Na dzień dzisiejszy wynajem tej samej hali, w tych samych godzinach dla stowarzyszeń kosztuje 120 zł. Jeśli jedna godzina jest droższa o ponad dwadzieścia złotych to PANIE BURMISTRZU, GDZIE JEST TA ZNACZĄCA OBNIŻKA? |
# 5X2 10.01.2008 19:35 |
|
Byłem przekonany siekiero że zaczniesz myśleć.Nic z tego.Zapytaj się tych co cie podpuszczają ile biorą wpisowego,ile płacą miesięcznie,ile im Skrobek odpuszcza i ile faktycznie wnoszą opłat.No i najważniejsze jaka gotówka spływa do kieszeni bo nie przypuszczasz chyba że pracują za darmo.
|
# siekierka kurpiowska 10.01.2008 19:52 |
|
Jak to fajnie mierzyć ludzi swoją miarą 5x2!!!
Mam nadzieję, że ty w sporcie się nie udzielasz. Bo strach pomyśleć jakbyś dzieci wychowywał. |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.