REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

# BiĘBi

20.02.2025 11:14

No to zaraz zacznie się kwik w stylu "Ło Jezuuu! Kumunis!!! Mieszkanie mi zabierooo! Mój dom - moja twierdzaaa!!!".

# Turysta weekendowy

20.02.2025 11:56

To takie kolejne regulacje w ramach deregulacji.
A nie wystarczyłylyby sprawne reakcje policji albo straszaków miejskich na zgłoszenia zakłócania ciszy nocnej?

# BiĘBI

20.02.2025 21:13

#Turysta weekendowy napisał(a) 20.02.2025 11:56
A nie wystarczyłylyby sprawne reakcje policji albo straszaków miejskich na zgłoszenia zakłócania ciszy nocnej?
Jak widać - nie wystarczają. Gdyby wystarczały, nie byłby podnoszony problem uciążliwości wynajmu dla stałych lokatorów.

REKLAMA

# Marian

20.02.2025 23:18

To sa może te deregulacje Tuska? Nie będzie mieszkań, nie będzie turystów.

# Jack Bo

20.02.2025 23:54

W moim bloku jest kilka takich mieszkań. Do jednego przychodziła prostytutka, a za nią klienci. Pracowała przy otwartych oknach na parterze. W innym jakiś nawalony wynajmujący o 4 lu 5 nad ranem wyszedł na klatkę i darł mordę. Było wiele takich patologicznych sytuacji. Wynajmowi krotkotermonowemu mówię nie!

# michal7

21.02.2025 11:08

co za bzdura. pracuje w tej branży 13 lat. nigdy nie słyszałem żeby jakąkolwiek firma czy hotel tak działała, że kiedy gosc wyjezdza w nocy to o 2 w nocy pracownicy sorzataja mieszkanie. bajka na potrzeby artykułu.
Jestem za regulacja tego rynku. to wyczyści branże z firm , januszow, którzy nie mają żadnych zasad, regulaminów, bhp itd, nie płacą podatków, wynajmują każdemu i na każdą okazję nie licząc się z innymi użytkownikami.
W Warszawie np większość porządnych poważnych firm działa w lokalizacjach, budynkach, które głównie powstały na wynajem. gdzie deweloper sprzedał czasem w pakiecie 90% mieszkan kilku firmom. a tym 10% prywatnych właścicieli opowiadał bajki, że będzie tam super luksusowo i sam Lewandowski też tu kupił mieszkanie. itd. wtedy taki ktoś jak zamieszka w takim budynku ti może mieć szok, że to wlasciwie hotel.
To są wlasciwie aparthotele. tych rzekomo stałych mieszkańców jest tam garstka. poza tym z doświadczenia wiem, że gdy cokolwiek się dzieje w budynku to najłatwiej zwalić winę na krótki najem. a w praktyce imprezują studenci, którzy mają lokal wynajęty na rok. A na patologię jest prosty sposób: na weekend restrykcja minimum dwie noce i odmowa noclegu dla osób że stolicy. u nas załatwia to sprawe. od lat nie było imprezy. ale to oczywiście działa w firmie legalnej, która dba o markę i patrzy długoterminowo.
A tym wszystkim przeciwnikom polecam, kiedy pojadą za granicę czy w Polsce ba morze czy do innego miasta żeby absolutnie nie wynajmowali apartamentów, mieszkan, kwater ,bo to samo zło, tylko hotel. wtedy na rodzinny wyjazd bierzecie 2 pokoje obowiązkowo, bo inaczej jak się pomieścić. no i zapomnijcie o gotowaniu, pralce. w hotelu jest restauracja, są usługi pralni itd. pozdrawiam.

REKLAMA

Dodaj komentarz:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą