# Tom1 04.10.2016 12:43 |
|
Nie od 15 lat, tylko od 25 chyba
|
# Stary Wojtek 04.10.2016 16:43 |
|
20 jak nie więcej. I pamiętam, jak kiedyś bazar był domeną kupców ze świeżymi wędlinami, rybami, wszystko czego nie można było kupić w supermarketach. Teraz to nawet nie wiadomo co tam jest (po plus minus świeże ryby trzeba jeździć do Leclerca)
|
# Dywan 04.10.2016 16:53 |
|
Świeże ryby to są u rybaków nas jeziorem lub morzem. Te sklepowe nie są świeże, tylko tak wyglądają.
|
# Księżycowy 04.10.2016 19:45 |
|
Bazar powstawał stopniowo od 1989 roku i jest w rezerwie terenowej drugiej nitki ulic Broniewskiego i Wólczyńskiej, ale skoro o TMP i S7 cicho, to i ta inwestycja też będzie musiała poczekać co najmniej do 2022r.
|
# Dywan 05.10.2016 10:37 |
|
"Bazarkowi przy Broniewskiego polecam buldożery, pług i zasianie trawy - kwituje pani Adrianna"
Można wywnioskować że pani / celowo z małej litery / adrianna -to tępy tłuk zapatrzony w samą siebie. Bazarek to gro ludzi utrzymujących tam całe rodziny więc proponuje zaorać tą panią i pozbawić jej pracy. |
# bober 05.10.2016 11:18 |
|
Panie dywanie, azjaci sobie poradzą, niech się pan nie martwi.
|
# Z Literackiej 05.10.2016 14:29 |
|
Upije się ze szczęścia, gdy ten koszmar Bielan ZNIKNIE! To jest jakiś trzeci świat.
|
# z Białołęki 07.10.2016 15:26 |
|
Proponuję parking, bo na tych Bielanach to nie ma nawet gdzie zaparkować ....
|
# eRDe 07.10.2016 15:33 |
|
#z Białołęki napisał(a) 07.10.2016 15:26 Proponuję parking, bo na tych Bielanach to nie ma nawet gdzie zaparkować .... Gdyby nie goście z rejestracjami WA i WL na Bielanach miejsc parkingowych by nie brakowało. |
# Księżycowy 07.10.2016 16:13 |
|
Lifting na pewno by się przydał, bo obecnie rzeczywiście wygląda ten market obskurnie.
Wolumen trochę ,,odszczurzyli" i obecnie przeżywa kolejny renesans. Może warto spróbować coś podobnego zrobić z Ariną. Pamiętam, że kiedyś stoiska z warzywami wyglądały naprawdę imponująco. |
# zal 07.10.2016 17:17 |
|
Wstyd,kila i pewnie szczury noca.Gdzie architekt krajobrazu sie podzial?wstyd mi Europo za takie nasze"swojskie"klimaty
|
# Księżycowy 07.10.2016 20:07 |
|
#Stary Wojtek napisał(a) 04.10.2016 16:43 Supermarketów to wtedy jeszcze nie było, pierwszy Leclerc powstał w Warszawie w !995 r,20 jak nie więcej. I pamiętam, jak kiedyś bazar był domeną kupców ze świeżymi wędlinami, rybami, wszystko czego nie można było kupić w supermarketach. Teraz to nawet nie wiadomo co tam jest (po plus minus świeże ryby trzeba jeździć do Leclerca) najwcześniej był Hit na Górczewskiej następnie Makro w Ząbkach, natomiast na Bielanach był Mega Sam na Broniewskiego, ,,Stodoła" Społem na Kasprowicza przed 1990r i to były największe sklepy spożywcze. Dla dewizowców Baltona (obecnie Bank Millenium Broniewskiego) i Pewex przy Zjednoczenia. I mam pytanie: A od kiedy to w Leclercu są świeże ryby? Okrasa nieraz określa jak poznać świeżą rybę w swoich programach, przede wszystkim po skrzelach. Jedynie w Makro niekiedy bywają świeże ryby,ale trzeba mieć dużo szczęścia albo układy z pracownikami. Jeśli chodzi o bazar (market) Arina to jakoś władzom dzielnicy nie przeszkadza jego wygląd, a szczególnie podatki i opłaty z niego ściągane i to raczej oni powinni się wstydzić za jego wygląd i za to, że nic w tej kwestii nie robią. |
# Dywan 07.10.2016 21:29 |
|
Tak jak pisałem:
"Świeże ryby to są u rybaków nas jeziorem lub morzem. Te sklepowe nie są świeże, tylko tak wyglądają" Makrela niby wędzona jest tylko zatapiana w płynie który udaje później rybę "wędzoną" Nie dajcie się zrobić w *uj. |
# Zybi 08.10.2016 17:21 |
|
Ze świeżymi rybami nad morzem to bym polemizował, obecnie są okresy ochronne np: dorsza w Bałtyku,
także zapomniej o świeżej rybie w wakacje. |
# Dywan 08.10.2016 20:32 |
|
W wakacje na szczęście nie jeżdżę nad polskie morze bo drogo, zimna woda i loteria z pogodą.
|
# ..... 08.10.2016 21:30 |
|
A może uprawiasz turystykę rowerową do Chorwacji ?
|
# cucu 09.10.2016 21:13 |
|
To samo tyczy się ,,świeżych" warzyw i owoców w supermarketach, nie piszę w których czy w jakiej sieci, bo nie o to chodzi ...
Polityka premiowania kierowników, liderów czy koordynatorów polegała na tym, że w magazynie na zapleczu musiał być towar (na sklepie niekoniecznie ) wtedy otrzymywali premię inaczej nie. Skutek dla klienta był taki,że na sklepie zawsze towar był nieświeży, natomiast świeży był na zapleczu to chyba oczywiste. Nie będę pisał o kurczakach z grila (w markecie), bo to też jest oczywiste. Muszę zaznaczyć ,że taki proceder odbywał się parę lat temu, bo już od kilku lat nie robię zakupów w marketach (ryby, mięso czy warzywa) jak jest teraz nie wiem. |
# Dywan 10.10.2016 10:58 |
|
Pewnie za jakiś czas zaorają ten teren.
Podobnie wygląda sprawa bazarku na Conrada / ceny z kosmosu / Połowa bud zamkniętych. Tylko czekać jak zaczną tam budować bloki |
# obserw 11.10.2016 13:07 |
|
to jednak niech pozostanie skansen ... Lifting nic nie da - to tylko wyrzucone pieniądze, a po liftingu nie uda się poszerzyć Broniewskiego!
|
# cycu 15.10.2016 20:59 |
|
Nie wiadomo czy kiedykolwiek uda się poszerzyć Broniewskiego ...
Bielany ostatnimi laty są w ogóle pomijane w jakiekolwiek inwestycje drogowe(pomijam kawałek Reymonta) Dotacje z Unii na infrastrukturę drogową ustaną po 2023r . A na razie inwestycje ograniczają się do reperowania uliczek (np: Kwitnąca) a o dużych inwestycjach drogowych nie ma mowy. Także bazarek przetrwa jeszcze co najmniej dwie dekady. |
# eRDe 16.10.2016 10:31 |
|
A mi to lata koło h*ja.
|
# tyle 17.10.2016 15:19 |
|
Nie będzie poszerzania ulic, zarówno na Bielanach jak i w innych dzielnicach. To świadoma strategia władz miasta, podobno nawiązująca do tendencji europejskich. Priorytet ma mieć komunikacja zbiorowa ...
Tyle tylko, że u nas, jak zwykle wszystko od d... strony jest realizowane! |
# Dywan 17.10.2016 21:52 |
|
#tyle napisał(a) 17.10.2016 15:19 Wole jeździć autem niż wąchać w lato jak wali jakiemuś dziadkowi spod skrzydła.. Priorytet ma mieć komunikacja zbiorowa ... Tyle tylko, że u nas, jak zwykle wszystko od d... strony jest realizowane! |
# eRDe 18.10.2016 14:32 |
|
#eRDe napisał(a) 16.10.2016 10:31 A mi to lata koło h*ja. Szkoda, że gamoniu podpisujesz się cudzym nickiem. |
# z Bielan 18.10.2016 19:48 |
|
W moim odczuciu obecność takiego "straszydła" (w dość centralnym punkcie Bielan) już od dawna nie powinna mieć miejsca. Jeśli faktycznie istnieje duża potrzeba społeczna do robienia zakupów w tym miejscu, powinno ono spełniać pewne wymogi funkcjonalne i estetyczne, np. nowe zadaszenie. Nie bez znaczenia jest też fakt, że 3/4 terenu bazaru dosłownie przylega do torów tramwajowych wzdłóż ul. Broniewskiego, sprawiając, że droga do przystanku znajduje się w przesmyku pomiędzy straganami...
|
LINKI SPONSOROWANE