REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

Bariera językowa

AdamWeb

17.04.2022 16:57

Niedawno przeprowadziłem się do Polski i od roku uczę się języka polskiego. Niestety, nadal mam trudności z mówieniem po polsku. Jak pokonać barierę językową?

WeigelP

17.04.2022 18:22

Ogólnie rzecz biorąc, myślę, że powinieneś częściej wychodzić w miejsca publiczne i rozmawiać z native speakerem. Ale uważam też, że różne zajęcia językowe mogą pomóc w doskonaleniu umiejętności językowych.

TeddyBear

17.04.2022 19:37

Jest to bardzo trudne dla wszystkich cudzoziemców. Myślę, że dla każdego, kto przyjeżdża do innego kraju, istnieje bariera językowa. Aby się go pozbyć, należy więcej komunikować się z rodzimymi użytkownikami języka, można uczęszczać na kursy lub do klubów konwersacyjnych. Najlepszym miejscem do tego jest firma Skrivanek, która posiada wiele ofert, w tym https://skrivanek.pl/uk/

REKLAMA

# barabasz

02.05.2022 16:57

Niesttey tak ma wiele osó ale wydaje mi się, że również bardzo ważną kwestią jest już samo interesowanie się jeżykami obcymi. Nawet https://turbotlumaczenia.pl/blog/jakie-sa-uzywane-jezyki-w-indiach-poznaj-22-jezyki-urzedowe/ udało mi się przeczytać jakie de facto języki urzędowe są w Indiach. Muszę przyznać, że tego typu wiedza jest czymś bardzo ważnym.

paulinajozwiak992

10.09.2023 17:26, wpis modyfikowany 2 razy,ostatnio 10.09.2023 17:27

uczę się języka polskiego
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl