Akademia Finansów i Biznesu VISTULA
# Ewka Radomsko 18.10.2018 16:38 |
|
Witam,
Bardzo proszę o opinie o oczulni Akademia Finansów i Biznesu VISTULA w Warszawie. Zastanawiam się nad wyborem studiów oraz przeprowadzką do Warszawy. Czy ktoś z Was tam studiuje? Czy jest ciężko? Można pogodzinć studia z pracą? |
# Dorotka 99 18.10.2018 16:41 |
|
Cześć, temat juz pojawiał się na tym forum. Polecam stronkę http:// www.uczelnie.pl/miasto/warszawa/opinie/
Masz w jednym miejscu opinie o warszawskich uczelniach. Widziałam tez oferty pracy dla studentów, więc na początek będziesz miała jak znalazł ;) |
# Cooper98 25.10.2018 17:19 |
|
Faktycznie najlepiej przejrzeć stronki z opiniami studentów o studiach, na forach możesz się zwykle spotkać z falą hejtu :) A w Warszawie zawsze sobie poradzisz, pracy dorywczej jest mnóstwo, mieszkanie możesz wynając wspólnie z innymi stdentami z roku. Powodzenia! Tu masz linka do fajnej strony: http://www.uczelnie.pl/miasto/warszawa/opinie/
|
# tomix 27.10.2018 09:26 |
|
Najważniejsze to by otworzyć taki biznes, którego prowadzenie będzie sprawiało CI przyjemność. Same pieniążki to nie wszystko i na pewno prowadzenie biznesu na siłę nie wróży nic dobrego myśląc długo terminowo. Lubisz kontakt z ludźmi otwórz bar czy restauracje, lubisz motoryzacje otwórz warsztat samochodowy, myślę że to podstawa jeśli zdecydujesz się otworzyć działalność. Ja osobiście kocham samochody i dlatego zająłem się ich tuningiem http://lorinser.com.pl/. Bardzo szybko przekonałem się że to był strzał w dziesiątkę!
|
# leopard 29.04.2019 14:07 |
|
Jesteś studentem tej szkoły? Skorzystaj z promocji na program antyplagiatowy dostępny na stronie www.antyplagiat.net
|
# remik 24.05.2019 09:01 |
|
#Ewka Radomsko napisał(a) 18.10.2018 16:38 Ja się zastanawiam nad wyborem stacjonarne,cy online. Akurat taki kierunek jak chce jest też tam dostępnyWitam, Bardzo proszę o opinie o oczulni Akademia Finansów i Biznesu VISTULA w Warszawie. Zastanawiam się nad wyborem studiów oraz przeprowadzką do Warszawy. Czy ktoś z Was tam studiuje? Czy jest ciężko? Można pogodzinć studia z pracą? |
# Łuki 24.05.2019 12:23 |
|
Wyczytałem gdzieś, że po tej uczelni są jedne z wyższych zarobków. Ale jak z renomą? Zajęcia faktycznie są wartościowe? I co ze studentami zaocznymi, każdy kierunek jest w systemie weekendowym prowadzony?
|
# remik 29.05.2019 09:17 |
|
#Łuki napisał(a) 24.05.2019 12:23 Zarobki to raczej zależne od Twojej wiedzy i praktyki i miejsca pracy, taki slogan troche na wyrost.ale jeżeli w AFiB Vistula mają fajne kierunki z dobrymi praktykami to wtedy ma to sensWyczytałem gdzieś, że po tej uczelni są jedne z wyższych zarobków. Ale jak z renomą? Zajęcia faktycznie są wartościowe? I co ze studentami zaocznymi, każdy kierunek jest w systemie weekendowym prowadzony? |
# kermit 02.06.2019 21:50 |
|
#remik napisał(a) 29.05.2019 09:17 Nie do końca masz rację. Kończąc dobrą uczelnie zyskujesz kontakty, obycie i wiedzę. Dzięki temu możesz dostać się na ciekawe praktyki, a w konsekwencji otrzymać od razu lepszą pracę. Ja jestem akualnie na ostatnim roku zarządzania w Vistuli i już jestem po świetnych praktykach ;)Zarobki to raczej zależne od Twojej wiedzy i praktyki i miejsca pracy, taki slogan troche na wyrost.ale jeżeli w AFiB Vistula mają fajne kierunki z dobrymi praktykami to wtedy ma to sens |
# kermit 02.06.2019 21:53 |
|
#Łuki napisał(a) 24.05.2019 12:23 Jak chcesz super renomę to idź na SGH w Warszawie. A jak chcesz się czegoś nauczyć to polecam ci Vistulę. Po kilku latach mogę stwierdzić że warto było. Przede wszystkim ze względu na zajęcia z praktykami i ludźmi o dużej wiedzy którzy umieli ją ciekawie przekazać.Wyczytałem gdzieś, że po tej uczelni są jedne z wyższych zarobków. Ale jak z renomą? Zajęcia faktycznie są wartościowe? I co ze studentami zaocznymi, każdy kierunek jest w systemie weekendowym prowadzony? |
# Michalina 07.06.2019 10:02 |
|
@kermit a w jakim trybie robisz studia? Bo widziałam, że zarządzanie jest też online. Wiesz może czy są jakieś różnice programowo - wiedzowe pomiędzy stacjonarką a online?
@kermit a tak w temacie praktyk, to mniej więcej w jakich firmach są one możliwe? To sam sobie je wybierasz czy uczelnia jakoś załatwia dostępy do fajnych firm? |
# shard 07.06.2019 11:07 |
|
#Michalina napisał(a) 07.06.2019 10:02 wszystkie egzaminy i tak odbywają się stacjonarnie więc wiedzę musisz mieć raczej taką samą. Jeśli będziesz systematyczna to nie powinnaś mieć problemu.@kermit a w jakim trybie robisz studia? Bo widziałam, że zarządzanie jest też online. Wiesz może czy są jakieś różnice programowo - wiedzowe pomiędzy stacjonarką a online? #Michalina napisał(a) 07.06.2019 10:02 na stronie Vistuli wyczytałem, że oni podsyłają pracodawców. Fajnie, że nie trzeba się samemu o to martwić.@kermit a tak w temacie praktyk, to mniej więcej w jakich firmach są one możliwe? To sam sobie je wybierasz czy uczelnia jakoś załatwia dostępy do fajnych firm? |
# kajtek 17.06.2019 22:01 |
|
@shard często to robią, czy raz na rok powiedzmy?
|
# medi 02.08.2019 20:35 |
|
@shard chyba ciężko się dobrze przygotować do takiego egzaminu... Ciekawe, czy przepuszczają ot tak ludzi :p @kajtek na stronie jest napisane, że ciągle są nowe ogłoszenia dotyczące staży, praktyk i pracy
|
# MIK79 06.08.2019 10:25 |
|
@medi pytanie tylko czy faktycznie te oferty są warte uwagi. Ale i tak plus, że się starają, chyba nie każda uczelnia coś takiego robi. @medi kwestia samozaparcia. Można powiedzieć, że na zaocznych też nie jest łatwo, a ludzie dają radę ;)
|
# krajek 12.08.2019 17:37 |
|
@medi jak się idzie na studia online to ciężko moim zdaniem wgl mówić o "studiowaniu". Jak człowiek faktycznie chce się czegoś nauczyć i zdobyć doświadczenie to studia zaoczne są najlepszym połączeniem. I wiem, że te finanse też są zaocznie prowadzone.
@mik każda uczelnia ma coś takiego jak biuro karier gdzie masz wysyp ofert stażowych, praktyk itp. Vistula plusuje tym że ludzie z takich firm faktycznie są obecni na zajęciach i to daje spory autut w poźniejszym ubieganiu się o jakiś staż |
# babybug 14.08.2019 08:40 |
|
#krajek napisał(a) 12.08.2019 17:37 wg mnie staż , praktyki , to największy problem , jak i atut studiowania. Teorie możesz pochłonąć ,a praca często odbiega od tego. Też mi się podoba te biuro karier. @mik każda uczelnia ma coś takiego jak biuro karier gdzie masz wysyp ofert stażowych, praktyk itp. Vistula plusuje tym że ludzie z takich firm faktycznie są obecni na zajęciach i to daje spory autut w poźniejszym ubieganiu się o jakiś staż #Michalina napisał(a) 07.06.2019 10:02 nie, że nie martwić,ale ułatwiają ;] Bardzo duży procent uczniów po studia znika , bo nie potrafia znaleźć pracyna stronie Vistuli wyczytałem, że oni podsyłają pracodawców. Fajnie, że nie trzeba się samemu o to martwić. |
# Marlena 15.08.2019 16:26 |
|
#babybug napisał(a) 14.08.2019 08:40 Szczerze mówiąc na poprzedniej uczelni w ogóle nie korzystałam z buria karier i też na tym dobrze wyszłam :) sama wszystko sobie znalazłam, pozaliczałam i tyle, wystarczy trochę chęci i samodzielności, aczkolwiek jak ktoś nie ma pomysłu na siebie to rzczywićie takie biuro może ułatwić sprawę :)wg mnie staż , praktyki , to największy problem , jak i atut studiowania. Teorie możesz pochłonąć ,a praca często odbiega od tego. Też mi się podoba te biuro karier #babybug napisał(a) 14.08.2019 08:40 No nie ma co się dziwić jak rynek pracy teraz jest tak wymagający, że szkoda gadać. Ale papier, dobra praktyka i kursy i odrobina szczęścia i może akurat coś się trafinie, że nie martwić,ale ułatwiają ;] Bardzo duży procent uczniów po studia znika , bo nie potrafia znaleźć pracy |
# juliana 21.08.2019 22:41 |
|
a ja się nie spotkałam z czymś takim jak biuro karier i ,żeby w ogóle kogoś obchodziło co będę robić po szkole. Uczelnia Vistula ma u mnie plusa za takie coś
|
# dzon 24.08.2019 15:58 |
|
@Juliana coraz częściej uczelnie pomagaja absolwentom. Dzięki temu mogą sie pochwalić i mają lepszą opinię.
@babybug to, że studen znika to jego decyzja. Mimo wszystko jeżeli potrzebuje pomocy to uczelnia powinna mu pomóc :) |
# juliana 11.09.2019 11:25 |
|
#dzon napisał(a) 24.08.2019 15:58 wiele zdań wpływa na dobrą opinie szkoły. mówi się choćby,że prywatne mają niższy poziom nauczania jak państwowe?@Juliana coraz częściej uczelnie pomagaja absolwentom. Dzięki temu mogą sie pochwalić i mają lepszą opinię. @babybug to, że studen znika to jego decyzja. Mimo wszystko jeżeli potrzebuje pomocy to uczelnia powinna mu pomóc :) |
# Polina 17.10.2019 10:20 |
|
#juliana napisał(a) 21.08.2019 22:41 Spróbowałam z tej możliwości pomocy rok temu , i byłam bardzo zadowolona. Znaleziony staż był kompetentny ,nauczyłam się sporo i do tego znajomości kontakty zostały. mega plus dla uczelni za taki pomysła ja się nie spotkałam z czymś takim jak biuro karier i ,żeby w ogóle kogoś obchodziło co będę robić po szkole. Uczelnia Vistula ma u mnie plusa za takie coś |
# trockii 17.10.2019 12:24 |
|
kiepska uczelnia, kiepskie po niej perspektywy.
Wytwórnia kiepskich specjalistów |
# lukiszon 24.10.2019 23:31 |
|
@trocki każdy ma swoje zdanie ale dla mnie jako ex studenta po ukończeniu 1 st to jest dobra szkoła. Mam prace i zdobyłem ją juz na ostatnim sem inż, pracuje w zawodzie i zarabiam całkiem ok jak na warszawę.
@polina ja wlasnie przez to biuro dostałem staż i potem prace w firmie w ktorej wciaz pracuje |
# uaz 26.10.2019 09:05 |
|
@lukiszon aktualnei pracy nie brakuje trzeba tylko chcieć pracować i coś od siebie zaproponowac.
@fajna opcja jeżeli CI się udało kontynuowac pracę po stażu. Są pracodawcy którzy biorą na staż bo jest dofinansowywany a później mają Cie gdzieś. |
# Miyuu 27.10.2019 18:32 |
|
#uaz napisał(a) 26.10.2019 09:05 @uaz ogólnie pracy nie brakuje, ale też trzeba zmniejszyć swoje oczekiwania, na początku nigdy nie jest kolorowo i nie zarabia się nie wiadomo ile@lukiszon aktualnei pracy nie brakuje trzeba tylko chcieć pracować i coś od siebie zaproponowac. @fajna opcja jeżeli CI się udało kontynuowac pracę po stażu. Są pracodawcy którzy biorą na staż bo jest dofinansowywany a później mają Cie gdzieś. @uaz niestety też się tak zdarza, ale teraz pracodawcy raczej stawiają na młodych pracowników po szkole |
# Polina 29.10.2019 11:29 |
|
i jedni i drudzy muszą wyjśc z inicjatywą. Po dobrej szkole jest lepiej, a kiedy szkoła pomaga znaleźć staż to już w ogóle super. a pracodawca musi chcieć uczyć młodych
|
# Mikra 29.10.2019 21:15 |
|
@Polina masz rację, ale najlepiej jak w czasie studiowania już zacznie się łapać pierwsze staże, bo im szybciej tym lepiej i pracodawcy na to też inaczej patrzą. No ale żeby coś takiego sobie załatwić, to dobrze żeby np biuro karier pomogło w tym temacie co nie co ;)
|
LINKI SPONSOROWANE