REKLAMA

Forum › Białołęka

REKLAMA

2:2:0

# 1875

19.09.2008 16:57

Niedopatrzeniem pierwszego wydania burmistrzowskiej gazetki jest to, że A.Opolski nie został pokazany na żadnym ze zdjęć. Na dwóch jest J. Kaznowski i na dwóch Smoczyński Piotr. Koledzy z partii potraktowali sie sprawiedliwie, ale zlekceważyli koalicjanta. Starszego - bądź co bądź - pana.

# siekierka kurpiowska

20.09.2008 08:41

Ciekaw jestem jaki jest nakład tej tubki propagandowej i koszty jednego numeru?
Ale przecież najważniejsze, aby pochwalić się, że budujemy, pracujemy, otwieramy, przemawiamy. Ciemny lud to kupi?
To, że budujemy drożej i mniej niż inni. To, że ściągamy do dzielnicy wszystkie niechciane inwestycje to o tym już nie piszemy?

# znudzony frustratem

20.09.2008 09:31

Kolego rąbiący!
Czytacie nieuważnie. We wstępniaku burmistrz Dżek wyraźnie definiuje linię ideologiczą Trybuny Białołęckiej, dla niepoznaki nazwanej Czasem. Będzie ten Czas "pismem pozytywnych wiadomości o naszym życiu". Zatem nie napisze burmistrz np. o tym, że zabraknie sześć mestrów boiska na Picassa. Pominie też milczeniem to, że nie będą budowane u nas żadne drogi, bo nie ma pieniędzy na wykup gruntów. Nie napisze również, że na festynie przy ratuszu było zaledwie 50 osób publiki, a festyn kosztował 100.000. To są - Kolego - informacje negatywne. Takie możecie sobie poczytać w brukowej prasie lokalnej, aż boję się nazwę wymienić, bo zastępca Dżeka - Piotr - na jednej z ostatnich komisji zabraniał radnym to ścierwo czytać.

REKLAMA

# siekierka kurpiowska

20.09.2008 13:32

Nie chciałbym polemizować ze znudzonym frustratem, ale czytałem dosyć dokładnie wstępniaka i ze względu na jedynie słuszny i pozytywny charakter pisma chciałbym, aby docierał on do jak największej liczby mieszkańców ( stąd pytanie o nakład) i w trosce o kolejne super pozytywne inwestycje zapytałem o koszty ( czy aby wystarczy na kolejny równie udany pomysł?).
Swoją drogą w radzie burmistrz ma większość, więc brukowa prasa znalazła swoje miejsce blisko bruku ( a raczej podłogi). Niestety jedynie słuszne wydawnictwo znalazło się w sąsiedztwie.
Ale podobnież ideał również sięgnął bruku?

# taka prawda

21.09.2008 20:49

Siekiera..spadaj wieśniaku. Kilka lat temu zakochany byłeś w Paltformie Obes...rańców. Teraz krytykujesz i ich. Jak na wiochmena przystało jesteś elektoratem nomadycznym. Spadaj na szczaw.

# siekierka kurpiowska

21.09.2008 21:10

Kilka lat temu krytykowałem tych, którzy są u żłoba. W tej chwili krytykuję tych co są u żłoba. Jakimś stabilnym nomadem jestem.
Pewien Pyzdra gadał, że są trzy prawdy. Twoja prawda, moja prawda i g...no prawda.

REKLAMA

Matka_Sławka_z_Gdańska

22.09.2008 10:22

A czy byc nie moze tak, ze to nic nadzwyczajnego pokazac twarz w takim towarzystwie ? I pchac sie nie ma do czego. Co to bowiem ma byc za nobiltacja ? Obciach raczej... wstyd to jest i kompromitacja !
A Twarz ? Twarz ... badz, co badz... to twarz. Zawsze mozna w nia dostac... z reki, z buta, albo ot tak, symbolicznie, plwocina ino... ha, ha, ha... pod oko, prawda ?
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

REKLAMA

Najnowsze informacje na TuBiałołęka

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

REKLAMA