Forum › Białołęka
2:2:0
# 1875 19.09.2008 16:57 |
|
Niedopatrzeniem pierwszego wydania burmistrzowskiej gazetki jest to, że A.Opolski nie został pokazany na żadnym ze zdjęć. Na dwóch jest J. Kaznowski i na dwóch Smoczyński Piotr. Koledzy z partii potraktowali sie sprawiedliwie, ale zlekceważyli koalicjanta. Starszego - bądź co bądź - pana.
|
# siekierka kurpiowska 20.09.2008 08:41 |
|
Ciekaw jestem jaki jest nakład tej tubki propagandowej i koszty jednego numeru?
Ale przecież najważniejsze, aby pochwalić się, że budujemy, pracujemy, otwieramy, przemawiamy. Ciemny lud to kupi? To, że budujemy drożej i mniej niż inni. To, że ściągamy do dzielnicy wszystkie niechciane inwestycje to o tym już nie piszemy? |
# znudzony frustratem 20.09.2008 09:31 |
|
Kolego rąbiący!
Czytacie nieuważnie. We wstępniaku burmistrz Dżek wyraźnie definiuje linię ideologiczą Trybuny Białołęckiej, dla niepoznaki nazwanej Czasem. Będzie ten Czas "pismem pozytywnych wiadomości o naszym życiu". Zatem nie napisze burmistrz np. o tym, że zabraknie sześć mestrów boiska na Picassa. Pominie też milczeniem to, że nie będą budowane u nas żadne drogi, bo nie ma pieniędzy na wykup gruntów. Nie napisze również, że na festynie przy ratuszu było zaledwie 50 osób publiki, a festyn kosztował 100.000. To są - Kolego - informacje negatywne. Takie możecie sobie poczytać w brukowej prasie lokalnej, aż boję się nazwę wymienić, bo zastępca Dżeka - Piotr - na jednej z ostatnich komisji zabraniał radnym to ścierwo czytać. |
# siekierka kurpiowska 20.09.2008 13:32 |
|
Nie chciałbym polemizować ze znudzonym frustratem, ale czytałem dosyć dokładnie wstępniaka i ze względu na jedynie słuszny i pozytywny charakter pisma chciałbym, aby docierał on do jak największej liczby mieszkańców ( stąd pytanie o nakład) i w trosce o kolejne super pozytywne inwestycje zapytałem o koszty ( czy aby wystarczy na kolejny równie udany pomysł?).
Swoją drogą w radzie burmistrz ma większość, więc brukowa prasa znalazła swoje miejsce blisko bruku ( a raczej podłogi). Niestety jedynie słuszne wydawnictwo znalazło się w sąsiedztwie. Ale podobnież ideał również sięgnął bruku? |
# taka prawda 21.09.2008 20:49 |
|
Siekiera..spadaj wieśniaku. Kilka lat temu zakochany byłeś w Paltformie Obes...rańców. Teraz krytykujesz i ich. Jak na wiochmena przystało jesteś elektoratem nomadycznym. Spadaj na szczaw.
|
# siekierka kurpiowska 21.09.2008 21:10 |
|
Kilka lat temu krytykowałem tych, którzy są u żłoba. W tej chwili krytykuję tych co są u żłoba. Jakimś stabilnym nomadem jestem.
Pewien Pyzdra gadał, że są trzy prawdy. Twoja prawda, moja prawda i g...no prawda. |
Matka_Sławka_z_Gdańska 22.09.2008 10:22 |
|
A czy byc nie moze tak, ze to nic nadzwyczajnego pokazac twarz w takim towarzystwie ? I pchac sie nie ma do czego. Co to bowiem ma byc za nobiltacja ? Obciach raczej... wstyd to jest i kompromitacja !
A Twarz ? Twarz ... badz, co badz... to twarz. Zawsze mozna w nia dostac... z reki, z buta, albo ot tak, symbolicznie, plwocina ino... ha, ha, ha... pod oko, prawda ? |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.