Forum › Bielany
# btru 29.08.2019 10:02 |
|
Trzecią ulicą, która wymaga pilnej przebudowy, jest Perzyńskiego - na całym odcinku od Rudnickiego do Kasprowicza - zdradza burmistrz Pietruczuk.
Perzyńskiego biegnie od Rudnickiego do Żeromskiego - dalej to już Podczaszyńskiego! |
# art 29.08.2019 12:45 |
|
Podobna sytuacja jest na ulicy Przybyszewskiego, W zeszłym roku ZDM "wykasował" ponad 40 miejsc postojowych stawiając słupki. Przez 40 lat samochody stały na chodniku pozostawiając pieszym ponad 3 metrowy pas pieszy. Pomysł stworzenia nowych miejsc w ramach projektu obywatelskiego został przez ZDM odrzucony "Negatywna opinia Biura Polityki Mobilności i Transportu. Istniejący problem z parkowaniem na chodnikach we wskazanej lokalizacji wymaga innego rozwiązania niż tworzenie miejsc parkingowych w miejscu pasów zieleni. Wyznaczenie kilku miejsc będzie się wiązało z oczekiwaniami kontynuowania tego procesu w dalszej części tej ulicy." i nie jest ważne że istniejące paski "zieleni" a właściwie chwastowiska co roku po każdej zimie są odtwarzane bo pługosolarki załatwiają je na amen. corocznie wydawane jest mnóstwo pieniędzy na wymianę pordzewiałych metalowych płotków a starsi ludzie nie mają możliwości postawienia samochodu i przyniesienia zakupów blisko domu.
|
# Krzysztof Stępień 29.08.2019 14:30 |
|
Ulica Broniewskiego jest na tyle szeroka, że spokojnie można zorganizować parkowanie równoległe. Podobnie na Żeromskiego i Reymonta.
|
# yustyna 29.08.2019 14:33 |
|
Bzdura!
Mnóstwo wolnych miejsc parkingowych znajduje się chociażby na parkingach wzdłuż ulicy Broniewskiego. Wystarczy zapłacić! Z drugiej strony mniej więcej 20% stojących samochodów (15-letnie i starsze rzęchy) to złom, który należałoby "przetrzepać" pod względem technicznym i trwale usunąć, ponieważ ze względu na swój stan nie kwalifikują się do ruchu, zabierając cenną publiczną przestrzeń. |
# yustyna 29.08.2019 14:40 |
|
Szanowni kierowcy i właściciele samochodów!
Po pierwsze proszę nauczyć się ponoszenia całości kosztów użytkowania swoich prywatnych samochodów a nie oczekiwać, że pomoże wam w tym organ administracji publicznej (dofinansowując miejsca parkingowe z publicznych środków)! Tak samo jak ja ponoszę całość kosztów użytkowania garażu, nie widzę uzasadnienia dla dofinansowywania parkowania czyichś samochodów z płaconych przeze mnie podatków! Istnieje mnóstwo o wiele bardziej istotnych ze społecznego punktu widzenia potrzeb, na które można wydać publiczne środki i bynajmniej nie są to prywatne samochody, btw nieefektywna, szkodliwa dla środowiska i otoczenia forma transportu, lata świetności w nowoczesnych miastach mająca dawno za sobą! |
# Kicia Kicia 29.08.2019 18:37 |
|
Na Gąbińskiej powstało 10, a nie KILKADZIESIĄT miejsc!!
@ Yustyna - chętnie kupiłbym garaż, ale jakoś w mojej okolicy ich brak... I co? Mam parkować 10 km od domu? Ogarnij się, lalka! |
# Piaski D 30.08.2019 11:55 |
|
#Kicia Kicia napisał(a) 29.08.2019 18:37 Posiadanie samochodu nie jest obowiązkiem. To tak jakbym kupił konia albo helikopter a później narzekał na brak stajni czy lądowiska.Na Gąbińskiej powstało 10, a nie KILKADZIESIĄT miejsc!! @ Yustyna - chętnie kupiłbym garaż, ale jakoś w mojej okolicy ich brak... I co? Mam parkować 10 km od domu? Ogarnij się, lalka! Jak ktoś już wcześniej napisał za dużo złomu jest na ulicach i zbyt tanie są koszty utrzymania tegoż złomu. |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje na TuBielany
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.