REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

Pomagam dzieciom? O co chodzi?

# koszneks

17.09.2015 14:33

Widziałam co najmniej w kilku miejscach takie wlepy z informacją - pomagam dzieciom. Rozumiecie o co w tym chodzi? W sensie jakiej pomocy? Wlepa nie była podpisana - jest tam kciuk i namiar na profil FB, ale nie miałam jak tego sobie zapisać ;-)

# koszneks

17.09.2015 14:46

Tego to raczej nikt nie wie ;-) Napisz do prowadzących ten profil - również widziałam te wlepy, ale nie mam pojęcia o co chodzi. Być może chodzi o kierunek uświadomienia Polaków w wielu kwestiach, szczególnie związanych z opieką nad dziećmi? Przecież co trochę dochodzi do dramatów w polskich rodzinach :(

# gregas

18.09.2015 14:49

Wiem jedynie, że to akcja na całe miasto, nie wiem tylko dokładnie jaki jest cel, ale samo zwrócenie uwagi na problem dzieci jest istotne. Niby żyjemy w cywilizowanym świecie, a jednak tak jakby było mu do tego bardzo daleko. Chora sytuacja jak dla mnie.

REKLAMA

# hankes

21.09.2015 14:24

Na wlepie jest namiar na Punkty Pełne Dobra, tzn. na taki profil na FB, ale nie ma tam żadnego info o akcji. A moim zdaniem w mieście są ogromne problemy z tematem dzieci, tylko większość z nas nie ma tego w swoim otoczeniu. Co ile słyszymy, że przez jakąś alkoholiczkę coś się stało dziecku? Nie wiem czy to o to chodzi, ale podejrzewam, że tak.

# asiana

22.09.2015 14:43

Ja widziałam wlepy z różnymi tekstami i podobnym motywem, pewnie chodzi o dokładnie to samo. Niech coś robią, ludzie mają gdzieś swoje otoczenie, niektórzy mają gdzieś nawet samych siebie. Nie macie takiego wrażenia? Wszystkie kampanie uświadamiające oceniam pozytywnie.

nefryt

25.01.2016 14:49

Warto uświadamiać ludzi i pomagać.
Ja ostatnio zacząłem także wspierać organizacje charytatywne już nie tylko od czasu do czasu jak np. Szlachetną Paczkę, ale przy każdej podpisywanej umowie finansowej np. ubezpieczeniu.
Wtedy wchodzę na portal http://www.ideafairplay.pl/ (ideafairplay.pl) i wybieram jaką umowę chce i z jaką firmą.
A co najważniejsze wybieram także organizacje, jakiej chce pomóc. A firma z którą zawarłem umowę przelewa jej pieniądze- część swojego zysku.
Pomagam ,a nic za to dodatkowo nie płacę.

REKLAMA

hugonTT

25.01.2016 16:36

Też się zastanawiałem, jaki przekaz mają te wlepki. Jeżeli nie jest to jakaś akcja ukierunkowana na konkretną sprawę, a jedynie chęć zwrócenia uwagi na pomoc dzieciom - też ok. Zwłaszcza po tym filmiku z chłopcem, który siedzi na ławce podczas mrozu, bez kurtki, ludzie powinni zauważać dookoła siebie dzieci i ich problemy, bo kto jak nie my ma pomóc.
Swoją drogą - jeśli chodzi o pomaganie - jak wy byście się zachowali spotykając dziecko potrzebujące Waszej pomocy? Bo kasą wspierać jest łatwo, a co dalej?
Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Znajdź swoje wakacje

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni