Forum › Warszawa
Pomagam dzieciom? O co chodzi?
# koszneks 17.09.2015 14:33 |
|
Widziałam co najmniej w kilku miejscach takie wlepy z informacją - pomagam dzieciom. Rozumiecie o co w tym chodzi? W sensie jakiej pomocy? Wlepa nie była podpisana - jest tam kciuk i namiar na profil FB, ale nie miałam jak tego sobie zapisać ;-)
|
# koszneks 17.09.2015 14:46 |
|
Tego to raczej nikt nie wie ;-) Napisz do prowadzących ten profil - również widziałam te wlepy, ale nie mam pojęcia o co chodzi. Być może chodzi o kierunek uświadomienia Polaków w wielu kwestiach, szczególnie związanych z opieką nad dziećmi? Przecież co trochę dochodzi do dramatów w polskich rodzinach :(
|
# gregas 18.09.2015 14:49 |
|
Wiem jedynie, że to akcja na całe miasto, nie wiem tylko dokładnie jaki jest cel, ale samo zwrócenie uwagi na problem dzieci jest istotne. Niby żyjemy w cywilizowanym świecie, a jednak tak jakby było mu do tego bardzo daleko. Chora sytuacja jak dla mnie.
|
# hankes 21.09.2015 14:24 |
|
Na wlepie jest namiar na Punkty Pełne Dobra, tzn. na taki profil na FB, ale nie ma tam żadnego info o akcji. A moim zdaniem w mieście są ogromne problemy z tematem dzieci, tylko większość z nas nie ma tego w swoim otoczeniu. Co ile słyszymy, że przez jakąś alkoholiczkę coś się stało dziecku? Nie wiem czy to o to chodzi, ale podejrzewam, że tak.
|
# asiana 22.09.2015 14:43 |
|
Ja widziałam wlepy z różnymi tekstami i podobnym motywem, pewnie chodzi o dokładnie to samo. Niech coś robią, ludzie mają gdzieś swoje otoczenie, niektórzy mają gdzieś nawet samych siebie. Nie macie takiego wrażenia? Wszystkie kampanie uświadamiające oceniam pozytywnie.
|
nefryt 25.01.2016 14:49 |
|
Warto uświadamiać ludzi i pomagać.
Ja ostatnio zacząłem także wspierać organizacje charytatywne już nie tylko od czasu do czasu jak np. Szlachetną Paczkę, ale przy każdej podpisywanej umowie finansowej np. ubezpieczeniu. Wtedy wchodzę na portal http://www.ideafairplay.pl/ (ideafairplay.pl) i wybieram jaką umowę chce i z jaką firmą. A co najważniejsze wybieram także organizacje, jakiej chce pomóc. A firma z którą zawarłem umowę przelewa jej pieniądze- część swojego zysku. Pomagam ,a nic za to dodatkowo nie płacę. |
hugonTT 25.01.2016 16:36 |
|
Też się zastanawiałem, jaki przekaz mają te wlepki. Jeżeli nie jest to jakaś akcja ukierunkowana na konkretną sprawę, a jedynie chęć zwrócenia uwagi na pomoc dzieciom - też ok. Zwłaszcza po tym filmiku z chłopcem, który siedzi na ławce podczas mrozu, bez kurtki, ludzie powinni zauważać dookoła siebie dzieci i ich problemy, bo kto jak nie my ma pomóc.
Swoją drogą - jeśli chodzi o pomaganie - jak wy byście się zachowali spotykając dziecko potrzebujące Waszej pomocy? Bo kasą wspierać jest łatwo, a co dalej? |
LINKI SPONSOROWANE
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Wstąp do księgarni
Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.