Forum › Białołęka
# Rafał Wodzicki 09.12.2019 15:38 |
|
Kilka lat przed śmiercią mama zabrała mnie do parafii katedry praskiej. Tam sfotografowałem z księgi rosyjski zapis o urodzinach mojej babci w Pelcowiźnie. Dowiedziałem się o tym, bo na jej grobie we Wrocławiu napisali, że urodziła się w Warszawie. Stawili się świadkowie - kolejarze Józef Ostrowski z Nowego Bródna i Adam Bargieł z Wiejca Sochaczewskiego. przedstawili dziecko płci żeńskiej urodzone w Pelcowiźnie. @Grochow.Praga
|
Matka_Sławka_z_Gdańska 10.12.2019 10:45, wpis modyfikowany 2 razy, |
|
XIX wiek....i dwóch dorosłych mężczyzn stawia się jakby nigdy nic i przedstawia dziecko płci żeńskiej!? Takie rzeczy, to chyba tylko pod ruskim zaborem? Bo wierzyć się Matce nie chce, żeby to był Złota Era Tolerancji? Nie...tak być nie mogło!
|
# Bronek z Budy 13.12.2019 11:41 |
|
Matka_Sławka_z_Gdańska napisała 10.12.2019 10:45 to byli świadkowie i dodatkowo kolejarze czyli mundurowi co podnosiło ich rangę jako świadków... ale jak się boso w sukmanie do miasta przekradało to w doopie się było i goowno widziało spod Gdańska... fersztejen?XIX wiek....i dwóch dorosłych mężczyzn stawia się jakby nigdy nic i przedstawia dziecko płci żeńskiej!? Takie rzeczy, to chyba tylko pod ruskim zaborem? Bo wierzyć się Matce nie chce, żeby to był Złota Era Tolerancji? Nie...tak być nie mogło! |
Matka_Sławka_z_Gdańska 13.12.2019 12:22 |
|
Dziękuje panie Bronisławie za zabranie głosu. Wniósł pan spokój do rozmyślań Matki o losie tego dziecka....
|
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Znajdź swoje wakacje
Najnowsze informacje na TuBiałołęka
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.