Forum › Legionowo i Jabłonna
PALARNIA TYTONIU W POCIĄGACH KOLEJI MAZOWIECKICH
# STOP PRZEMOCY 01.03.2009 19:51 |
|
Dojeżdzamy do Warszawy pociągami spółki Koleje Mazowieckie. Codziennie pokonujemy trasę z Chotomowa do Warszawy Gdańskiej. Notorycznie spotykamy się z niską kulturą ludzi, którzy upodobali sobie palenie papierosów na korytarzach pociągów, także tych bezprzedziałowych. Bardzo często są to uczniowie i studenci jadący rano do szkoły, na uczelnię. Często spotkać można ich także w godzinach po południowych na trasie powrotnej. Problem jest zauważany także przez innych pasażerów, ale każdy woli milczeć w obawie przed np. pobiciem (jeśli jest sam na sam z często agresywnym palaczem) lub zignorowaniem prośby o niepalenie w miejscu do tego nie wyznaczonym.
Bulwersuje nas fakt, że Straż Ochrony Kolei, Renoma, konduktor... nikt nie reaguje w tych poważnie zagrażających naszemu zdrowiu sytuacjach. Po pierwsze. Straż Ochrony Kolei nie monitoruje praktycznie wcale pociągów... Po drugie. Pracowników Renomy również bardzo rzadko można spotkać w pociągach... A konduktor zamyka się na cztery spusty w swoim przedziale i ma wszystko w nosie! Proszę Państwa! Jeśli razem nie będziemy walczyć o swoje zdrowie to nikt tego za nas nie zrobi. Nie bójmy się zwracać uwagi na tak przykre incydenty. Szukajmy drogi rozwiązania. Nagłaśniajmy tę sprawę gdzie tylko można, a w końcu wywalczymy swoje! PALACZU! NIE MASZ PRAWA PALIĆ W POCIĄGU KM! NIE MASZ PRAWA ZATRUWAĆ NAM ZDROWIA BIERNYM PALENIEM! |
# mamuska11 10.06.2016 13:41 |
|
Witam, na mojej trasie relacja Tłuszcz-W-wa Wileńska w pociągach Kolei Mazowieckich jest to samo
w starych składach siedzą panowie w przedziale bagażowym nawet z siedmiu i już na Wileńskiej jest szaro od dymu ale nikt nie podejdzie i nie zainteresuje się sprawą pasażerowie milczą bo się boją. Zdumiewające jest to że dzieje się to w w godz 16.20 16.35. 16.45 W nowych składach natomiast na końcu przedziałów przy monitoringu palą jak chcą Pisałam skargi do KM ale odpisali mi , że fakt taki nie miał miejsca. Więc jestem oszustką i czepliwą babą i wychodze z pociągu śmierdząca tym co ( bo panowie się wietrzą co jakiś czas i otwierają drzwi) nazywam zapachem patologii. Poranny wyjazd do W-wy o 5.00 też dostarcza mi smrodu bo pasażer dopiero co wszedł do pociągu chwyta papierosa i pali Kierownicy pociągów nie mają albo są na tyle nie poradni że nie reagują a Ja sama zwracam uwagę ale cóż może sama kobieta i jeszce jedno jeżdzę do pracy w dwuch kierunkach tą Legionowską ( rano do Legionowa mogę śmiało nazwać cywilizowaną Jężeli jakiś człowiek się awanturuje - widziałam jak kierownik pociągu przez krótkofalówkę zgłaszał problem na Płudach a w Legionowie czekał na policję . I tak powinno być ale nie jest Społeczeństwo woli biernie czuć smród i mieć święty spokój ale jest to przyzwolenie że to My jesteśmy frajerami a chamy górą |
LINKI SPONSOROWANE
Matura przed Tobą? Poznaj sprawdzone
Kursy Maturalne w Warszawie
Znajdź najlepszy kredyt samochodowy online w Finanse.rankomat.pl
Zapraszamy na zakupy
Najnowsze informacje na TuLegionowo
Misz@masz
Artykuły sponsorowane
Kup bilet
Znajdź swoje wakacje
Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.