REKLAMA

autoreklama tustolica 1autoreklama tustolica 2autoreklama tustolica 0
Forum › Warszawa

REKLAMA

bck spolecznosciowy 2bck spolecznosciowy 0

Ile realnie wytrzymuje wkład kominkowy?

# arek_ch

29.08.2026 19:23

Planujemy kominek w salonie i zastanawiam się nad budżetem. Różnica między najtańszym a średniej półki wkładem to kilka tysięcy, ale nie wiem, czy to przekłada się na żywotność. Ktoś ma wkład używany intensywnie od kilkunastu lat? Ile wytrzymuje korpus, a ile szyba i uszczelki?

# sebastianek

30.08.2026 01:17

Przy normalnym użytkowaniu korpus wytrzymuje kilkanaście lat i dłużej, natomiast uszczelki, sznury i deflektor to elementy zużywalne wymieniane co kilka sezonów. Najlepiej patrzeć na długość gwarancji na sam wkład, bo producent daje ją tylko wtedy, gdy jest pewny stali. Defro Home daje 12 lat gwarancji na wkłady powietrzne i te z płaszczem wodnym, co jest sporo powyżej rynkowego standardu. Przy zakupie warto od razu spisać model, żeby po latach zamówić właściwe uszczelki.
:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
:

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

cmp moje zdrowie 3cmp moje zdrowie 0
Zapraszamy na zakupy

REKLAMA

norblin lipiec 02 1norblin lipiec 02 2norblin lipiec 02 0

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

bck open stage 2026a 2bck open stage 2026a 0

REKLAMA

olowkowa kraina swiatowida ostatnie miejsca 2olowkowa kraina swiatowida ostatnie miejsca 0

REKLAMA

bck zajecia zapisy 3bck zajecia zapisy 0

REKLAMA

bck Dwa-Bieguny-Polskiego-Big-Beatu 1bck Dwa-Bieguny-Polskiego-Big-Beatu 2bck Dwa-Bieguny-Polskiego-Big-Beatu 0

REKLAMA

atal zakatek harmonia 3atal zakatek harmonia 0

REKLAMA

bck kiermasz 1bck kiermasz 2bck kiermasz 0

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni

REKLAMA

pan materac 08-2026 3pan materac 08-2026 0

REKLAMA