REKLAMA

Forum › Warszawa

REKLAMA

Ból kręgosłupa

natkawal76

24.10.2016 09:24

Cześć . Ostatnim czasem zmagam się z bólem kręgosłupa. Po wizytach u doktora i wielu tygodniach tkwienia w kolejkach zostałam skierowana do fizjoterapeuty. W Googlach poszukałam specjalisty pod hasłami salon masażu Warszawa http://relaxmindandbody.pl . Chciałam się dowiedzieć czy może znacie ten gabinet? Czy korzystaliście kiedyś ze fachowej pomocy i ewentualnie zapewnia ona jakieś wyniki? Zmagam się z bólem już od kilkunastu lat i oprócz tabletek, nic nie pomaga. Zapewne znacie jakieś programy o ćwiczeniach? Wiem, ze osobiście nie dam rady a wy co uważacie?

# teresao

19.11.2016 17:49

Nie zawsze można sobie pozwolić na masaż - lepiej skonsultować problem z neurologiem, by sobie nie zaszkodzić. 7 dni w tygodniu pracuje Psychomedic, umów się na wizytę na http://psychomedic.pl/neurolog-warszawa/ albo dzwoń. Dobrzy specjaliści, fachowa pomoc i diagnoza - czyli podstawa skutecznej terapii.

wisenka6

23.11.2016 20:44

Wiem dokładnie o czym mówisz, ja dość szybko zwątpiłam i zaczęłam leczyć się prywatnie, ból był tak silny, że nie dawałam rady normalnie funkcjonować. Dostałam namiar na tych rehabilitantów http://medikarhomecare.pl/ oni dojeżdżają do mnie do domu, nie muszę się nigdzie ruszać. Po miesiącu zabiegów czuję ogromną ulgę.

REKLAMA

margaretka

26.04.2017 09:44

Przy bólach kręgosłupa dobrze jest zwrócić uwagę na materac, na którym się śpi. Czasem to właśnie źle dobrany materac nasila ból. Z tego, co czytałam, to materace Viscotherapy polecane są w przypadku takich dolegliwości. Wykonane są z pianki termoelastycznej, która dopasowuje się do kształtu ciała.

# Makintosz

07.05.2017 13:45

Następnym razem skorzystaj z szybkiej opieki ortopedycznej.Najlepsi ortopedzi na jakich trafiłem są w rex medica sport w Warszawie. Przyjmują od razu- nie musisz stać w kolejkach ani czekać na odległy termin. Z kręgosłupem nie ma żartów.Ja do nich trafiłem po urazie kostki , od razu miałem porobione wszelkie niezbędne badania w tym RTG.

# ritanka

30.05.2017 08:38

Badania przede wszystkim i opinia ortopedy też jest ważna a potem to już tylko rehabilitacja pozostaje. Z doświadczenia mogę powiedzieć że nie wszystkie zabiegi są skuteczne i przynoszą ulgę. Najbardziej mi pomogły zabiegi magnetoterapii na które się zapisałam do Natural Medical i masaż leczniczy.

REKLAMA

# karusia

24.05.2018 22:11

O klinikach Psychomedic słyszałam bardzo dobre opinie, znajoma korzystała z pomocy przy problemach z bólami głowy - okazało się, że to wina kręgosłupa niestety. Maja świetnych specjalistów, doświadczonych i chętnych do pomocy pacjentowi. Mozna zapisać się do nich telefonicznie 22 253 88 88

# syf rekklama

25.05.2018 08:53

To bardzo przykre i smutne, że ludzie muszą uciekać się do zarobkowania w tak podły i poniżający sposób.
Nigdy nie widzieli na oczy danej firmy czy produktu, a polecają, wychwalają.
Jak to łatwo się zeszma.cić dla paru srebrników, żałosne. ' .. , ...

# Qweeea

04.04.2019 12:49

#karusia napisał(a) 24.05.2018 22:11
O klinikach Psychomedic słyszałam bardzo dobre opinie, znajoma korzystała z pomocy przy problemach z bólami głowy - okazało się, że to wina kręgosłupa niestety. Maja świetnych specjalistów, doświadczonych i chętnych do pomocy pacjentowi. Mozna zapisać się do nich telefonicznie 22 253 88 88

Potwierdzam, ja też korzystałam z ich pomocy. U mnie wszystkie dolegliwości bólowe były na tle nerwowym. Teraz jest już dużo lepiej.

REKLAMA

# Leon

15.04.2020 06:11

Dużą ulgę możesz odczuć dzięki masażom. U mnie było podobnie. Bóle pleców ciągle nawracały. Już miałem dosyć ciągłego chodzenia po lekarzach i fizjoterapeutach. Mogłem albo zmienić pracę albo zapewnić sobie świetnego masażystę w domu ;) Kupiłem matę masującą od Casady. Jest praktyczna, bo można ją położyć na krzesło czy fotel. Posiada także funkcję masażu leczniczego. Teraz włączam ją nawet podczas pracy.

# krysiagro

02.12.2021 09:01

Masaż rehabilitacyjny kręgosłupa to doskonały wybór dla wszystkich, którzy zmagają się z przeciążeniem pleców, a co za tym idzie - bólem. Masaż wykonywany w gabinecie https://klinika-radwanski.pl pomógł już wielu pacjentom pozbyć się dolegliwości bólowych kręgosłupa na wszystkich odcinkach.

# pomocny

02.12.2021 13:58

Jeśli mam jakikolwiek problem z placami (a zdarza się), przestałem kombinować i umawiam się na wizytę do Prof&Care. Panowie stawiają mnie na nogi momentalnie. Prowadzą też wielu sportowców, więc mają nieco inne podejście - ma działać, bez przedłużania, kombinacji i marnowania czasu. Polecam

REKLAMA

# anitta

21.12.2021 21:30

Prywatnie robiłam w Radiomedica w Warszawie radiomedica.pl/ Miałam tam rezonans całego kręgosłupa, badanie bardzo dokładne, fajna atmosfera, zero stresu, szybko miałam wynik.

# halka

01.06.2022 19:00

Najlepszą metodą jest badanie profilaktyczne, dzięki któremu będziemy mogli zapobiegać groźnym chorobom. Ze swojej strony polecam rezonans magnetyczny, pracownia znajduje się w Warszawie w Radio Medica. Badanie jest bezpieczne i pozwoli na dokładną analizę naszego organizmu.

# pinezka

16.12.2022 23:49

Robiłam rezonans w Warszawie w Radio Medica i szczerze polecam. Bardzo profesjonalny personel a opis wykonanego badania bardzo dokładny.

REKLAMA

# Joginka

22.01.2023 01:54

Ból kręgosłupa na pewno trzeba zdiagnozować. Jednak zanim dostaniesz się do lekarza, warto zadziałać objawowo, żeby zmniejszyć ból zanim ortopeda zdiagnozuje przyczynę i zleci leczenie. Kiedy ja miałam taki ból koleka poleciła mi Maść przeciwbólowa - Iodex, to jest maść przeciwbólowa, oparta na ajurwedyjskiej recepturze. Łagodzi bóle mięśni i stawów, działa rozgrzewająco. Polecana dla sportowców. Bardzo mi pomogła. Znajdziesz ją w Zielonysklep.com https://zielonysklep.com/masc-przeciwbolowa-iodex-40g

# Kornel

23.03.2023 15:12

Ja akurat stronię od tego rodzaju miejsc bo mam złe doświadczenia, ale poradziłem sobie z bólem kręgosłupa na własną rękę, a było szczerze nieciekawie. Akurat u mnie w lędźwiach, ból promieniował aż na nogi i miałem problem wysiedzieć dłuższy czas w jakiejkolwiek pozycji.. Znajomy z pracy polecił mi żebym zaczął się smarować Arthemisanem, to taki krem wspierający stawy i faktycznie jakoś po miesiącu stosowania zaczęło mi być lżej, a teraz to już problem prawie że zniknął. Dalej stosuje regularnie ale no jest efekt więc może komuś z was też się sprawdzi

najna

30.06.2023 09:00

Moze warto byloby pomyslec o jakims masazu pleców? w AYU masaze balijskie tajskie robią cos takiego, maja 3 lokalizacje, na Energetycznej miedzy innymi

REKLAMA

Dodaj wpis:
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b]. Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Przykład: [b]pogrubienie[/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i]. Na końcu kursywy wpisz [/i].
Przykład: [i]kursywa[/i].
Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora:
nick (podpis):

LINKI SPONSOROWANE

REKLAMA

Kup bilet

REKLAMA

Najnowsze informacje w Pulsie Warszawy

REKLAMA

REKLAMA

Promocje Cyfrowe.pl
Promocje Cyfrowe.pl

REKLAMA

REKLAMA

Lato 2025
Lato 2025
Lato 2025

REKLAMA

REKLAMA

Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą
Majówka 2025 za granicą

Kup bilet

Znajdź swoje wakacje

Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

Polecamy w naszym pasażu

Wstąp do księgarni