REKLAMA

Bielany

nasi przedsiębiorcy »

 

Piekarnia Piwoński w "Bake Off - Ale Ciacho". Oglądajcie "Dwójkę"

  5 listopada 2017

alt='Piekarnia Piwoński w "Bake Off - Ale Ciacho". Oglądajcie "Dwójkę"'
źródło: FB Piekarnia Piwoński

W poniedziałek 6 listopada o godzinie 21.45 na antenie Dwójki obejrzymy relację z wizyty utalentowanego szefa kuchni, piekarza i współwłaściciela restauracji L'enfant Terrible - Michała Brysia w rodzinnej, lokalnej piekarni Roberta Piwońskiego.

REKLAMA

- Jesteśmy bardzo szczęśliwi, że mieliśmy okazję oprowadzić Michała Brysia po naszej piekarni, którą wybudował nasz dziadek Stanisław Piwoński w 1962 roku. Oprócz oryginalnych wnętrz i maszyn (kafelki z 1962 roku, miesiarka - maszyna do mieszania ciasta - z początku ubiegłego wieku, a także nasz przedwojenny, ceramiczny piec), udało nam się zachować tradycyjny proces produkcji. To bardzo ważne, bo chleb na prawdziwym, wielofazowym zakwasie nie tylko jest smaczny, ale przede wszystkim zdrowy. Dlatego zachęcamy do obejrzenia dziewiątego odcinka "Bake Off- Ale Ciacho" oraz zapraszamy na spacer po naszym "pracującym muzeum". To niepowtarzalna okazja, by zobaczyć, jak wygląda wypiek prawdziwego chleba - mówi Małgorzata Piwońska.

Piekarnia Piwoński, Łomianki, ul. Warszawska 88

Pieczywo bez polepszaczy, spulchniaczy i konserwantów, pieczone na zakwasie powstającym przez kilkanaście godzin.

Kup bilet

Sklepy firmowe:

  • Łomianki Warszawska 95A
  • Warszawa, Leopolda Staffa 2,
  • Warszawa, Bazarek Marymont

  • Facebook: Piekarnia Piwoński
  • www.tradycyjnapiekarnia.pl
  •  

    REKLAMA

    Komentarze (3)

    # karmelek

    14.12.2017 12:36

    Nie wszędzie można dostać takie frykasy, ale są też tacy którzy bardzo chwalą chleb gruzińsko-ormiański.

    # syfiasta reklama

    14.12.2017 13:22

    To bardzo przykre i smutne, że ludzie muszą uciekać się do zarobkowania w tak podły i poniżający sposób.
    Nigdy nie widzieli na oczy danej firmy czy produktu, a polecają, wychwalają.
    Jak to łatwo się zeszma.cić dla paru srebrników, żałosne. ' ..

    # karmelek

    14.12.2017 14:07

    Pełna zgoda. Wyroby pochodzące z Piekarni Piwońskich już znamy, a chleba gruzińsko-ormiańskiego jeszcze nie.

    REKLAMA

    więcej na forum

    LINKI SPONSOROWANE

    REKLAMA

    Zapraszamy na zakupy

    REKLAMA

    Najnowsze informacje na TuBielany

    REKLAMA

    REKLAMA

    REKLAMA

    REKLAMA

    Artykuły sponsorowane

    REKLAMA

    REKLAMA

    Wyjazdy sportowe
    Wyjazdy sportowe

    Kup bilet

    Znajdź swoje wakacje

    Powyższe treści pochodzą z serwisu Wakacje.pl.

    Polecamy w naszym pasażu

    Wstąp do księgarni

    REKLAMA

    REKLAMA

    REKLAMA

    Butelki dla dzieci Kambukka
    Kambukka Reno

    REKLAMA

    City Break
    City Break