REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kronika policyjna

REKLAMA

Kronika policyjna

Amunicja między książkami. Ktokolwiek widział. Kilka wersji tego samego wieczoru. Chciała być dorosła. Pobili i okradli. Ochroniarz złodziejem. Pracownik okradł nocny. Ojciec - najlepszy wzór.

REKLAMA
REKLAMA

Amunicja między książkami

Policjanci zwalczający przestępczość narkotykową skontrolowali jeden z lokali w centralnej części Woli. Na regale wśród poustawianych książek znaleźli plas-tikowe pudełeczko, a w nim ponad 40 sztuk bardzo niebezpiecznej amunicji kalibru 7,62 mm stosowanej w pistolecie marki TT. Jej właściciel, dobrze znany policji 38-letni Jacek B. nie potrafił sobie przypom-nieć, skąd ją miał. Za nielegalne posiadanie broni i amunicji grozi do ośmiu lat pozbawienia wolności.

Ktokolwiek widział

Policja poszukuje 16-letniego Adama Mielniczuka, mieszkańca Woli, który wyszedł z domu 3 kwietnia i jak dotychczas nie nawiązał kontaktu ze swoimi opiekunami. Chłopiec ma 175 cm wzrostu, jest szczupły. Ma jasne, krótko obcięte włosy. Kto-kolwiek widział nastolatka lub może pomóc w ustaleniu miejsca jego pobytu, pro-szony jest o kontakt pod numerem 022 603-72-55 lub 997, 112.

Kilka wersji tego samego wieczoru

Trzech panów uczestniczyło w imprezie suto zakrapianej alkoholem. Jak często w takich sytuacjach bywa, między kolegami doszło do sprzeczki. Jej efektem była rozbita głowa najstarszego uczestnika imprezy - 70-letniego Eugeniusza. Kiedy na ul. Żelazną dotarli policjanci, zastali starszego pana leżącego na podłodze w kałuży krwi. 70-latek oświadczył, że przewrócił się i rozbił głowę o aparat telefoniczny stojący na półce. Kolejny z mężczyzn, 43-letni Jarosław oznajmił, że starszy pan wstawał z fotela i uderzył głową w szafkę. Zaś trzeci biesiadnik, 34-letni Marcin twierdził, że nic nie słyszał, bo spał. Po chwili zmienił zdanie, potwierdzając wersję z telefonem. Kompani pana Eugeniusza trafili do izby wytrzeźwień. Obaj mieli grubo ponad dwa promile alkoholu we krwi. 70-latkiem zaopiekowano się w szpitalu. Kie-dy opuszczał szpital, poinformował policjantów, że przewrócił się i uderzył głową w stojący w pokoju regał. Potem stwierdził, że tak w ogóle to chyba nic nie pamięta.

Chciała być dorosła

Klatki schodowe w osiedlach przy Jana Pawła II są znane policji jako miejsca hand-lu narkotykami. Kiedy funkcjonariusze skontrolowali w tym rejonie dwie młode, nerwowo zachowujące się dziewczyny, okazało się, że 17-letnia Karolina miała w torebce dwie legitymacje szkolne, obie sfałszowane. Oszustwo polegało na zmianie daty urodzenia. Czyniło jej właścicielkę starszą o rok. Dziewczyna przyznała się do przeróbek w legitymacjach tłumacząc, że chciała mieć gwarancję swobodnego za-kupu alkoholu, papierosów i bezproblemowego wejścia do klubów. Tak zakończyła się jej przygoda z dorosłością. Nastolatkę odebrali z komendy rodzice. Sprawa trafi do sądu rodzinnego.

Pobili i okradli

Według policyjnych statystyk ulica Żelazna to jedna z bardziej niebezpiecznych ulic Woli. Powrót tą okolicą w późnych godzinach nocnych to ryzyko. Podjął je pan Ka-mil, niestety na drodze stanęło mu trzech bandytów. Jeden z nich poprosił o odda-nie telefonu, a po chwili zaczął okładać go pięściami. Do ataku dołączyli dwaj po-zostali. Kiedy skończyli bić, uciekli. Pokrzywdzony poprosił o pomoc napotkanego przechodnia. Korzystając z jego telefonu zadzwonił po policję. Mundurowi szybko namierzyli podejrzanych napastników - 17-letniego Michała M., 18-letniego Grze-gorza P. oraz 36-letniego Tomasza W. Wszyscy byli pijani.

Ochroniarz złodziejem

Wolscy policjanci zatrzymali nieuczciwego ochroniarza. Mężczyzna wynosił ze skle-pu sprzęt elektroniczny. Wpadł, bo czujni koledzy z pracy domyślili się, że złodziej jest jednym z nich. Na początku zginęły dwa laptopy, potem kradzieże się skończy-ły. Kiedy z urlopu wrócił 28-letni Marcin I., zginęła kamera. Wtedy wszystko stało się jasne. Ochroniarz został zatrzymany z kamerą w plecaku. Swoje przestępstwo tłumaczył krytyczną sytuacją finansową i długami. Sprzętu nie zdążył jednak sprze-dać, wszystkie skradzione rzeczy odnaleziono w jego mieszkaniu. Grozi mu do pię-ciu lat więzienia.

Pracownik okradł nocny

Właściciel sklepu nocnego na Woli zatrudnił nowego pracownika. Po dwóch dniach pracy 23-letni Marek S. opróżnił kasę i metalowe kasetki, gdzie przechowywane były pieniądze z utargu. Z 10 tys. zł ruszył na podbój stolicy. Policjanci nie mieli kłopotów z namierzeniem złodzieja - wszystkie dane, które podał do umowy o pra-cę, były prawdziwe. Wpadł, kiedy sam zgłosił się do komisariatu, aby... podpisać dozór orzeczony wobec niego przez sąd. Grozi mu do pięciu lat pozbawienia wol-ności. W czasie rozmowy z policjantami nie wykazywał żadnej skruchy, a wręcz przeciwnie - twierdził, że przez ostatnie dni nieźle się zabawił.

Ojciec - najlepszy wzór

Policjanci postanowili skontrolować mitsubishi, które z piskiem opon skręciło z ulicy Karolkowej w Szarych Szeregów. Kiedy podjechali bliżej auta, zauważyli, że kie-rowca w panice przeskakuje zza kierownicy na tylne siedzenie. Szybko wyszło na jaw dlaczego. 27-letni Maciej J. nie miał dowodu rejestracyjnego pojazdu ani prawa jazdy. Był pijany. Na tylnej kanapie auta siedział jego 10-letni syn i kompletnie pijany 40-letni kompan Grzegorz K. Chłopczyk został odwieziony do mamy, pano-wie trafili do izby wytrzeźwień. Ojciec przyznał się do nieodpowiedzialnego zacho-wania i poddał dobrowolnie karze (rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na trzy lata).

cehadeiwu
na podstawie informacji policji


  • Poleć
  • Udostępnij
  • Polub Tu Wola





Ten tekst nie ma jeszcze komentarzy na forum. Twój może być pierwszy...


  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (tj. adresu IP, który zapisze się automatycznie) przez Echo Media Plus sp. z o.o. z siedzibą w Legionowie, ul. Wspólna 3.
Niniejsza zgoda jest warunkiem koniecznym do skomentowania artykułu i/lub opublikowania posta na forum portalu tustolica.pl zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.
Dane osobowe są przetwarzane w sposób zapewniający ich bezpieczeństwo i poufność. Z Inspektorem Ochrony Danych można kontaktować się mailowo pod adresem poczty elektronicznej: rodo@gazetaecho.pl.
Dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie celu ich podania, tj. skomentowania artykułu i/lub opublikowania posta na forum portalu tustolica.pl.
W tym wypadku nie jest możliwe wycofanie zgody na przetwarzanie danych osobowych w postaci adresu IP.
Mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawa do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

komentarz: 


Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b].
Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i].
Na końcu kursywy wpisz [/i].
 Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora: 
adres url:
tytuł: 
adres e-mail:
tytuł: 

nick: 
hasło: 
powtórz hasło: 
e-mail: 
data urodzenia: 
płeć: 



REKLAMA

REKLAMA

REKLAMA


więcej
REKLAMA

 



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Sezonowa wyprzedaż w DUKA do -70% na wybrane produkty
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ogłoszenia drobne

Inne do wynajęcia
 KANGU SELF STORAGE URSYNÓW (Magazyny do wynajęcia) Magazyn posiada trzy kondygnacje. Znajduje się tu 676 boksów do wynajęcia o łącznej powierzchni 2866 m2. Dostępne powierzchnie magazynowe liczą od 1 m2 do 22m2. U nas można bezpiecznie zmagazynować zarówno meble, rzeczy sezonowe, sprzęt sportowy, jak i sprzęt elektroniczny, komputerowy, dokumenty firmowe czy nawet skutery i żywność. Dzięki 24-godzinnemu dostępowi nasi klienci mogą odwiedzać wynajmowane pomieszczenia w dogodnym dla nich czasie przez 7 dni w tygodniu. Najwyższej jakości zabezpieczenia przeciwpożarowe oraz najnowocześniejszy system monitoringu i kontroli dostępu. Gwarantujemy również czystość i optymalną temperaturę w wynajmowanym magazynie. Zapraszamy do zapoznania się z naszą stroną: https://kangu24.com/pl/magazyn-self-storage-warszawa-ursynow/

Dom i ogród
 Fototapety oraz obrazy - innowacyjne rozwiązania do nowoczesnych wnętrz W aktualnych czasach w dyscyplinie przystrajania wnętrz przeważają dwa trendy. Jeden nakazuje utrzymywanie wnętrz mieszkalnych w stylu rustykalnym, swego typu przysłowiowy powrót do tradycji, do korzeni. Drugi trend z kolei stawia w głównej mierze na nowoczesność. W tym drugim przypadku zwłaszcza z przyjemnością używa się kilka bardzo legendarnych rozwiązań. Pierwszym z nich są fototapety, które wolno umieścić na całej przestrzeni ściany lub jedynie na jej części. Wszystko zależy bezsprzecznie od samej tapety jak oraz od wnętrza, w którym ma być zastosowana. Zobacz fototapety na stronie https://www.dekoran.pl

Kursy, szkolenia
 Zapraszamy do Szkoły Rysunku Crea mieszczącej się przy ul. Tamka 31 lok.22 00-355 Warszawa. Szkoła posiada bogatą ofertę kursów rysunku oraz malarstwa zarówno dla dzieci jak i osoób dorosłych. Zespół doświadczonych nauczyceili z chęcią nauczy rysunku osoby, które do tej pory nie odkryły w sobie jeszcze talentu. Możliwość wykupienia indywidualnych lekcji, czy uczestniczenia w kursach przygotowujących na ASP, sprawia że zarówno osoby nie mające wcześniej styczności z sztuką jak i hobbysci i pasjonaci znajdą zajęcia, przeznaczone dla siebie. Zapraszamy do kontaktu mailowego badź telefonicznego, lub odwiedzenia naszej siedziby. tel. 791 79 73 71 e-mail kontakt@crea-szkola.pl

Nieruchomości poszukuję
 KUPIĘ MIESZKANIE 1-2 pokoje na Bielanach, za gotówkę, do remontu, może być zadłużone. Marcin tel. 512-560-829


TU dodaj swoje ogłoszenie
ZA DARMO w necie
ZA GROSZE w gazetach lokalnych
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Wyprzedaż Wakacyjna -70%

Najnowsze wydanie

REKLAMA
© WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych zachowań użytkowni­ków. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Ustawienia dotyczące cookies można zmienić w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
REKLAMA
oprawki-50%
REKLAMA