REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kronika policyjna

REKLAMA

Kronika policyjna

Amunicja między książkami. Ktokolwiek widział. Kilka wersji tego samego wieczoru. Chciała być dorosła. Pobili i okradli. Ochroniarz złodziejem. Pracownik okradł nocny. Ojciec - najlepszy wzór.

Amunicja między książkami

Policjanci zwalczający przestępczość narkotykową skontrolowali jeden z lokali w centralnej części Woli. Na regale wśród poustawianych książek znaleźli plas-tikowe pudełeczko, a w nim ponad 40 sztuk bardzo niebezpiecznej amunicji kalibru 7,62 mm stosowanej w pistolecie marki TT. Jej właściciel, dobrze znany policji 38-letni Jacek B. nie potrafił sobie przypom-nieć, skąd ją miał. Za nielegalne posiadanie broni i amunicji grozi do ośmiu lat pozbawienia wolności.

Ktokolwiek widział

Policja poszukuje 16-letniego Adama Mielniczuka, mieszkańca Woli, który wyszedł z domu 3 kwietnia i jak dotychczas nie nawiązał kontaktu ze swoimi opiekunami. Chłopiec ma 175 cm wzrostu, jest szczupły. Ma jasne, krótko obcięte włosy. Kto-kolwiek widział nastolatka lub może pomóc w ustaleniu miejsca jego pobytu, pro-szony jest o kontakt pod numerem 022 603-72-55 lub 997, 112.

Kilka wersji tego samego wieczoru

Trzech panów uczestniczyło w imprezie suto zakrapianej alkoholem. Jak często w takich sytuacjach bywa, między kolegami doszło do sprzeczki. Jej efektem była rozbita głowa najstarszego uczestnika imprezy - 70-letniego Eugeniusza. Kiedy na ul. Żelazną dotarli policjanci, zastali starszego pana leżącego na podłodze w kałuży krwi. 70-latek oświadczył, że przewrócił się i rozbił głowę o aparat telefoniczny stojący na półce. Kolejny z mężczyzn, 43-letni Jarosław oznajmił, że starszy pan wstawał z fotela i uderzył głową w szafkę. Zaś trzeci biesiadnik, 34-letni Marcin twierdził, że nic nie słyszał, bo spał. Po chwili zmienił zdanie, potwierdzając wersję z telefonem. Kompani pana Eugeniusza trafili do izby wytrzeźwień. Obaj mieli grubo ponad dwa promile alkoholu we krwi. 70-latkiem zaopiekowano się w szpitalu. Kie-dy opuszczał szpital, poinformował policjantów, że przewrócił się i uderzył głową w stojący w pokoju regał. Potem stwierdził, że tak w ogóle to chyba nic nie pamięta.

Chciała być dorosła

Klatki schodowe w osiedlach przy Jana Pawła II są znane policji jako miejsca hand-lu narkotykami. Kiedy funkcjonariusze skontrolowali w tym rejonie dwie młode, nerwowo zachowujące się dziewczyny, okazało się, że 17-letnia Karolina miała w torebce dwie legitymacje szkolne, obie sfałszowane. Oszustwo polegało na zmianie daty urodzenia. Czyniło jej właścicielkę starszą o rok. Dziewczyna przyznała się do przeróbek w legitymacjach tłumacząc, że chciała mieć gwarancję swobodnego za-kupu alkoholu, papierosów i bezproblemowego wejścia do klubów. Tak zakończyła się jej przygoda z dorosłością. Nastolatkę odebrali z komendy rodzice. Sprawa trafi do sądu rodzinnego.

Pobili i okradli

Według policyjnych statystyk ulica Żelazna to jedna z bardziej niebezpiecznych ulic Woli. Powrót tą okolicą w późnych godzinach nocnych to ryzyko. Podjął je pan Ka-mil, niestety na drodze stanęło mu trzech bandytów. Jeden z nich poprosił o odda-nie telefonu, a po chwili zaczął okładać go pięściami. Do ataku dołączyli dwaj po-zostali. Kiedy skończyli bić, uciekli. Pokrzywdzony poprosił o pomoc napotkanego przechodnia. Korzystając z jego telefonu zadzwonił po policję. Mundurowi szybko namierzyli podejrzanych napastników - 17-letniego Michała M., 18-letniego Grze-gorza P. oraz 36-letniego Tomasza W. Wszyscy byli pijani.

Ochroniarz złodziejem

Wolscy policjanci zatrzymali nieuczciwego ochroniarza. Mężczyzna wynosił ze skle-pu sprzęt elektroniczny. Wpadł, bo czujni koledzy z pracy domyślili się, że złodziej jest jednym z nich. Na początku zginęły dwa laptopy, potem kradzieże się skończy-ły. Kiedy z urlopu wrócił 28-letni Marcin I., zginęła kamera. Wtedy wszystko stało się jasne. Ochroniarz został zatrzymany z kamerą w plecaku. Swoje przestępstwo tłumaczył krytyczną sytuacją finansową i długami. Sprzętu nie zdążył jednak sprze-dać, wszystkie skradzione rzeczy odnaleziono w jego mieszkaniu. Grozi mu do pię-ciu lat więzienia.

Pracownik okradł nocny

Właściciel sklepu nocnego na Woli zatrudnił nowego pracownika. Po dwóch dniach pracy 23-letni Marek S. opróżnił kasę i metalowe kasetki, gdzie przechowywane były pieniądze z utargu. Z 10 tys. zł ruszył na podbój stolicy. Policjanci nie mieli kłopotów z namierzeniem złodzieja - wszystkie dane, które podał do umowy o pra-cę, były prawdziwe. Wpadł, kiedy sam zgłosił się do komisariatu, aby... podpisać dozór orzeczony wobec niego przez sąd. Grozi mu do pięciu lat pozbawienia wol-ności. W czasie rozmowy z policjantami nie wykazywał żadnej skruchy, a wręcz przeciwnie - twierdził, że przez ostatnie dni nieźle się zabawił.

Ojciec - najlepszy wzór

Policjanci postanowili skontrolować mitsubishi, które z piskiem opon skręciło z ulicy Karolkowej w Szarych Szeregów. Kiedy podjechali bliżej auta, zauważyli, że kie-rowca w panice przeskakuje zza kierownicy na tylne siedzenie. Szybko wyszło na jaw dlaczego. 27-letni Maciej J. nie miał dowodu rejestracyjnego pojazdu ani prawa jazdy. Był pijany. Na tylnej kanapie auta siedział jego 10-letni syn i kompletnie pijany 40-letni kompan Grzegorz K. Chłopczyk został odwieziony do mamy, pano-wie trafili do izby wytrzeźwień. Ojciec przyznał się do nieodpowiedzialnego zacho-wania i poddał dobrowolnie karze (rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na trzy lata).

cehadeiwu
na podstawie informacji policji


  • Poleć
  • Udostępnij
  • Polub Tu Wola





Ten tekst nie ma jeszcze komentarzy na forum. Twój może być pierwszy...


  Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych (tj. adresu IP, który zapisze się automatycznie) przez Echo Media Plus sp. z o.o. z siedzibą w Legionowie, ul. Wspólna 3.
Niniejsza zgoda jest warunkiem koniecznym do skomentowania artykułu i/lub opublikowania posta na forum portalu tustolica.pl zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE.
Dane osobowe są przetwarzane w sposób zapewniający ich bezpieczeństwo i poufność. Z Inspektorem Ochrony Danych można kontaktować się mailowo pod adresem poczty elektronicznej: rodo@gazetaecho.pl.
Dane osobowe są przetwarzane wyłącznie w zakresie celu ich podania, tj. skomentowania artykułu i/lub opublikowania posta na forum portalu tustolica.pl.
W tym wypadku nie jest możliwe wycofanie zgody na przetwarzanie danych osobowych w postaci adresu IP.
Mają Państwo prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych w zakresie naruszenia prawa do ochrony danych osobowych lub innych praw przyznanych na mocy RODO.

komentarz: 


Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać pogrubienie i wpisz [b].
Na końcu pogrubienia wpisz [/b].
Ustaw kursor w miejscu, gdzie ma się zaczynać kursywa i wpisz [i].
Na końcu kursywy wpisz [/i].
 Kliknij na ikonkę, która chcesz wstawić w treści w miejscu kursora: 
adres url:
tytuł: 
adres e-mail:
tytuł: 

nick: 
hasło: 
powtórz hasło: 
e-mail: 
data urodzenia: 
płeć: 



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA


więcej
REKLAMA

 



REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
Nowości do -45%
REKLAMA
REKLAMA

Ogłoszenia drobne

Kursy, szkolenia
 Mów po niemiecku - indywidualnie dla dorosłych online Wybierasz się do pracy albo pracujesz w za granicę? Nie masz czasu ani możliwości, żeby chodzić na kursy stacjonarne lub integracyjne? Chcę zaproponować Ci skuteczną i łatwą naukę niemieckiego przez Internet (darmowy program do rozmów Skype). Jestem profesjonalnym lektorem, mam za sobą lata doświadczeń. Wiele dorosłych osób nauczyłam mówić i rozumieć po niemiecku. Mogę Cię zapewnić: ta metoda GWARANTUJE rewelacyjne efekty. Dlaczego warto wybrać zajęcia indywidualne? Po pierwsze - uczysz się mówić, a nie tracisz czasu na kursach wieloosobowych lub integracyjnych. Najczęściej na takich kursach zjada Cię stres, który Cię blokuje oraz w tłumie ludzi nie widzisz efektów. www.niemiecki-skype.pl Jolanta Dyplomowany lektor niemieckiego Mój mail: jolanta.niemiecki@interia.pl Mój tel: 790-701-508

Kupię mieszkanie
 Kupię mieszkanie, dom. Nieruchomości mogą być obciążone zaległościami typu hipoteka, komornik, zaległości w spłacie czynszu, wobec Urzędu Skarbowego, wobec ZUSU. Pomogę w sfinalizowaniu transakcji. Umawiam notariusza, rozliczenie w formie gotówki. Zapraszam do kontaktu 792 401 501 tomekzawi8@gmail.com

1-pokojowe do wynajęcia
 Pracuję w jednej z korporacji, chętnie wynajmę samodzielny pokój z dobrym dojazdem do śródmieścia lub w samym śródmieściu. spokojną, bezkonfliktową osobą, ceniącą sobie spokój i porządek. Mam 31 lat. kontakt: 664150436, mspre@o2.pl

Zdrowie i Uroda
 ### USŁUGI PIELĘGNIARSKIE - wizyty domowe - mgr Dorota Owczarczyk - *** tel. kom.: 605-564-326*** Ponad 18 lat doświadczenia zawodowego. Dojeżdżam do pacjentów w Warszawie i okolicznych miejscowościach, do domu, hotelu , internatu, akademika. ZAKRES USŁUG: zastrzyki, kroplówki, opatrunki, zdejmowanie szwów (po zabiegach chirurgicznych, po cesarce itp), pielęgnacja odleżyn, pielęgnacja ran trudno gojących się, cewnikowanie pęcherza moczowego u kobiet, pielęgnacja stomii (również instruktaże), stawianie baniek bezogniowych, instruktaże medyczne w zakresie pielęgnacji chorego, profilaktyka przeciwodleżynowa.


TU dodaj swoje ogłoszenie
ZA DARMO w necie
ZA GROSZE w gazetach lokalnych
REKLAMA
Wyprzedaż -55%!
REKLAMA
REKLAMA
oprawki-50%
REKLAMA
REKLAMA
Edycje specjalne - tylko na flowbooks.pl

Najnowsze wydanie

REKLAMA
© WSZYSTKIE PRAWA ZASTRZEŻONE
Używamy informacji zapisanych za pomocą cookies w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych zachowań użytkowni­ków. Mogą też stosować je współpracujący z nami reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji multimedialnych. Ustawienia dotyczące cookies można zmienić w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
REKLAMA
REKLAMA